Спікер Палати США просить про особисту зустріч з президентом: чому Байден уникає зустрічі
Спікер Палати США просить про особисту зустріч з президентом: чому Байден уникає зустрічі

Спікер Палати США просить про особисту зустріч з президентом: чому Байден уникає зустрічі

Прохання Джонсона нібито не обов'язково пов'язане з версією Сенату щодо додаткової допомоги, але, ймовірно, стосується загального напрямку проходження законодавчого проєкту. Проте, лідер більшості у Палаті представників Стів Скалізе заявляє, що президент відмовляється зустрічатися з Джонсоном.

Чому Байден відмовляється від зустрічі

Адміністрація Байдена зазначила непослідовність Джонсона в питаннях кордону та закликала "завершити переговори, які він веде сам з собою" й припинити відкладати потреби нацбезпеки США в ім'я політики.

Зрештою, вони обидва могли б дійти згоди, яка може стати законом. І все ж президент відмовляється навіть зустрічатися. Тож президент не може сказати, що він серйозно ставиться до України чи кордону, коли він відмовляється зустрітися зі спікером, щоб вони могли дійти згоди з цього питання,
– зазначив Скалізе.

За інформацією ЗМІ, за останні два місяці після поїздки Джонсона минулого місяця до кордону США в Ігл-Пасс, штат Техас, його співробітники кілька разів вимагали зустрічі з Байденом через високопоставлених чиновників Білого дому.

Що відомо про законопроєкт щодо допомоги України: основне

  • У січні Джо Байден обговорював імміграційну угоду з Майком Джонсоном та іншими керівниками Конгресу, спрямовану на розблокування допомоги Україні. Тоді глава Палати представників назвав зустріч "продуктивною".
  • 13 лютого сенат США проголосував за окремий законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Законопроєкт передбачає 95,3 мільярда доларів для трьох країн. Тепер законопроєкт направлять до Палати представників.
  • Втім, Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що не буде виносити законопроєкт щодо допомоги України на голосування. Таке рішення вже розкритикували американські політики та Джо Байден.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader