Байден поручил провести переговоры с РФ по ядерному оружию в космосе
Байден поручил провести переговоры с РФ по ядерному оружию в космосе

Байден поручил провести переговоры с РФ по ядерному оружию в космосе

Президент Сполучених Штатів Джо Байден доручив своїй адміністрації провести переговори з Росією щодо ймовірного випробування ядерної боєголовки у космічному просторі.

Про це повідомив представник Держдепу США Джон Кірбі під час брифінгу із журналістами.

Він зазначив, що Вашингтон має небезпідставні побоювання, що подібний експеримент може мати негативні наслідки для землі, але не став розкривати подробиці.

Зараз дивляться

— Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або фізичного знищення тут, на землі. Однак Розвідка США зазнає серйозних побоювань щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних, – зазначив Кірбі.

Випробування ядерної зброї у космосі – що відомо

14 лютого голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер надав для ознайомлення всім членам Конгресу розвідувальну інформацію про серйозну загрозу національній безпеці з боку РФ.

Тернер надіслав своїм колегам по Конгресу лист, в якому зазначив, що йдеться про термінове питання щодо дестабілізуючого іноземного військового потенціалу.

Одне з джерел CNN, яке бачило дані розвідки, підтвердило, що “насправді це дуже тривожний і дестабілізуючий російський потенціал, про який нещодавно стало відомо.

Як ABC-news, два джерела, знайомі з обговореннями на Капітолійському пагорбі, сказали, що ця розвідка пов’язана з бажанням росіян вивести ядерну зброю в космос.

Йдеться не про те, щоб скинути ядерну зброю на Землю, а про можливе використання проти супутників.

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader