У МЗС назвали неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі - загрожують обом країнам
У МЗС назвали неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі - загрожують обом країнам

У МЗС назвали неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі - загрожують обом країнам

Антиукраїнські акції в Польщі, що включають псування зерна на кордоні та демонстрацію фермерів у Вроцлаві, Україна вважає неприйнятними та небезпечними для обох країн. Про це у соцмережі написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

– Ці акції, на додаток до блокування польсько-українського кордону, не лише завдають численних збитків українській економіці, яка й так страждає від російської агресії, а й порушують принципи українсько-польської солідарності. Українці платять своїм життям, щоб польські та інші європейські міста жили у світі, а це не повинно забувати чи сприйматися як належне. Будь-які спроби радикальними чи антиринковими заходами послабити економіку України лише підриватимуть здатність стримувати агресію Росії, створювати додаткові загрози безпеці Польщі та її добробуту, - наголосив представник МЗС.

Ніколенко заявив, що українська сторона завжди виступала за конструктивний підхід до вирішення питань, пов'язаних із транзитом українських зернових та торгівлею. А тому в Україні чекають таких кроків від Польщі. Україна, за словами речника, рішуче налаштована зміцнювати відносини дружби та взаємної поваги з Польщею, з якою має спільне європейське майбутнє.

  • Вдень у п'ятницю, 16 лютого, польські фермери розпочали блокаду ще одного пункту пропуску – "Корчева-Краковець". Як повідомили у Державній прикордонній службі України, у зв'язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд із Польщі, так і на в'їзд.
  • Заступник міністра Міхал Колодзейчак повідомив, що Польща проводить перевірку всього українського зерна, включаючи транзитне, через можливі проблеми з якістю.
Теги за темою
Польша МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader