Українські війська вийшли з Авдіївки
Українські війська вийшли з Авдіївки

Українські війська вийшли з Авдіївки

Українські підрозділи відходять з Авдіївки через ситуацію довкола міста та з метою збереження житті і здоров’я військових.

Про це 12 лютого на своїй Facebook-сторінці повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Обстановка в Авдіївці

– Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах, – повідомив він.

Головком ЗСУ наголосив, що українські захисники гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин та завдали ворогу значних втрат в живій силі та техніці.

Зараз дивляться

– Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо, – написав він.

Авдіївка: єдине правильне рішення

Бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Олександр Тарнавський також прокоментував рішення вищого військового командування.

– Відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення, – написав він.

Тарнавський оголосив, що завдяки цьому оточення українських військ не було допущено, особовий склад виведено, а захисники ЗСУ зайняли оборону на визначених рубежах.

Авдіївка – карта бойових дій

На карті бойових дій в Авдіївці, представлену проєктом DeepState, можна спостерігати, що ворог перерізав основну дорогу в центрі міста.

Раніше, аналізуючи обстановку в місті, колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес заявляв, що втрата Авдіївки не дає окупантам значних переваг, коли ж для України це не є поразкою.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader