Чиновниця КМДА Валентина Пелих віджимає ділянки у військових
Чиновниця КМДА Валентина Пелих віджимає ділянки у військових

Чиновниця КМДА Валентина Пелих віджимає ділянки у військових

Про те, що у деяких чиновників немає нічого святого, не новина для українців. Але мабуть вперше в історії нашої держави чиновники КМДА віджимають дачні ділянки у військових.

Справа в тому, що дачні будиночки військових на ділянках по 4 сотки, заважають чиновникам КМДА прибрати до рук ділянку в 40 соток, в районі Козина. Варто відзначити, що вся територія навколо уже давно у приватній власності та у довгостроковій оренді з елітними базами відпочинку та розкішними маєтками.

Щоб забрати у військових їх дачні ділянки, чиновники порушили кримінальні справи про, нібито, незаконну забудову у заповідній зоні. Територія дачних ділянок знаходилась у користуванні без претензій понад 30 років, а на будинки є документи. Дивним є факт, що власників оточуючих елітних споруд, ніхто не чіпає.

Достатньо глянути на карту, щоб зрозуміти, що ділянка яка зацікавила чиновників КМДА не може бути заповідною зоною, а матеріали кримінальної справи сфабриковано.

Загальна ділянка розміром 40 соток яка стала об'єктом особливої зацікавленості  чиновників КМДА
Загальна ділянка розміром 40 соток яка стала об’єктом особливої зацікавленості чиновників КМДА

По інформації наших джерел з КМДА, у Валентини Пелих уже є бажаючі на ділянку військових. Під нових власників чиновники уже встигли “загубити” документи на виділення земель. Нібито, документи кудись ділись при передачі ділянки з Обухівського району до Києва: чи то згоріли, чи їх з’їли миші, чиновники чіткої відповіді надати не змогли. Нагадуємо, що документи на сусідні ділянки, якщо і пропадали, то швидко знаходились у нових власників разом з появою на таких ділянках елітної забудови.

Стосовно директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Валентини Пелих, оборудки щодо земель по Обухівській трасі далеко не перші в її кар’єрі.

Чого тільки вартувало прагнення Валентини Пелих здати в оренду росіянам приміщення на Академіка Глушкова, за тиждень до повномасштабного вторгнення. Тоді про жагу Валентини Пелих до російських грошей багато писали українські ЗМІ. Також, як повідомляють журналісти-розслідувачі Наших Грошей – здача в оренду київських земель улюблена корупційна схема Валентини Пелих по незаконному відчуженні ділянок під забудову.

У випадку із ділянками військових, Пелих намагається впливати на правоохоронців, з метою якомога швидше скерувати справу до суду, щоб весь негатив ліг на суддів.

Скільки загалом документів на землю “загубили” чиновники КМДА достеменно не відомо. Тож журналісти нашого видання будуть надалі слідкувати за ситуацією навкруги зазначених ділянок, та за появою нових власників чи орендарів. Усі матеріали будуть передані детективам ДБР та НАБУ для детального вивчення.

Теги за темою
ДБР НАБУ КМДА
Джерело матеріала
loader
loader