ЗСУ: виведення українських військ з Авдіївки завершено, утримайтеся від спекуляцій щодо полонених
ЗСУ: виведення українських військ з Авдіївки завершено, утримайтеся від спекуляцій щодо полонених

ЗСУ: виведення українських військ з Авдіївки завершено, утримайтеся від спекуляцій щодо полонених

Українські військові завершили виведення своїх підрозділів з Авдіївки що на Донеччині. Але деяка кількість захисників Сил оборони, які знаходились там, все ж потрапила в полон до росіян.

Інформацію про це в ефірі телемарафону підтвердив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій. За його словами, це відбулося ще в суботу, 17 лютого.

Також Лиховій підтвердив, що деяка кількість українських військових, які воювали в Авдіївці, потрапила в полон. Але кількості він не назвав.

"Коли частина з українських військових, що були там, вийдуть до своїх підрозділів, ця кількість може зменшитися", – зауважив Лиховій.

За словами військового, вихід відбувався в дуже складних умовах.

"Не всі, хто вийшли з Авдіїївки встигли приєднатись до своїх побратимів. Тому необхідна верифікація тих, хто зміг вийти. Можливо, хтось не зміг. Цей процес займає певний час", – резюмував Лиховій та попросив утриматись від спекуляцій щодо цієї теми.

Нагадаємо, рішення про виведення українських військ з Авдіївки, яка перебувала під загрозою оточення ворогом,оголосив в ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Президент Зеленський назвав це правильним та професійним. Окрам того, він розкритикував союзників за неналежну допомогу Україні, що й призвело до такої ситуації.

Раніше також стало відомо, що під час взяття Авдіївки армія окупанта втратила понад 47 тис. військових. З нихсімнадцять тисяч – вбитими.

Незадовго до виведення підрозділів ЗСУ з Авдіївки їм на допомогу відправили бійців 3-ї окремої штурмової бригади. За той час, що обороняли місто, вони теж завдали військам РФ значних втрат: ліквідували півтори тисячі загарбників, знищили двадцять одиниць російської військової техніки і не лише.

Як повідомляв OBOZ.UA, військовий кореспондент Богдан Мирошников назвав, що буде далі з армією РФ після захоплення Авдіївки. Зі свого боку офіцер 59-ї ОМПБр Сергій Цехоцький наголосив, що Авдіївка повністю виконала своє завдання в оборонній операції ЗСУ і рішення про виведення українських підрозділів було правильним.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader