Чиновників Запорізької облради викрили на хабарі
Чиновників Запорізької облради викрили на хабарі

Чиновників Запорізької облради викрили на хабарі

Антикорупційні органи спільно із СБУ затримали чиновників Запорізької облради під час спроби підкупу. Про це повідомили у прес-службі Служби безпеки України.

- НАБУ, САП та СБУ виявили корупцію у Запорізькій облраді. Затримано заступника голови, його помічника та депутата за надання вигоди директору медустанови для участі компаній у тендерах та фінансових операцій з банками, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох посадових осіб облради одразу після отримання неправомірної вигоди. Тривають обшуки щодо їх місць роботи та проживання.

У рамках кримінального провадження можливе повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

  • 15 лютого правоохоронці розкрили факт корупції у Міністерстві культури та інформполітики. Чиновник обіцяв допомогти вивезти антикварну зброю за межі країни за хабар. Він отримав $3300 за незаконне вивезення зброї та був затриманий при отриманні другої частини хабара у $3000.
  • 7 грудня у Києві затримано проректора університету за підозрою в отриманні хабара від студента за не відрахування його. Професор отримав $1200 за обіцянку вирішити питання успішного складання іспитів. Йому загрожує від трьох до семи років в'язниці та позбавлення права обіймати певні посади.

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Теги за темою
СБУ Корупція
Джерело матеріала
loader
loader