В Україну вдалося повернути 14-річну сироту та ще четверо дітей
В Україну вдалося повернути 14-річну сироту та ще четверо дітей

В Україну вдалося повернути 14-річну сироту та ще четверо дітей

З тимчасово окупованих територій Херсонщини Країна повернула ще п'ятьох дітей. Про це повідомив голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін.

- 14-річна сирота втратила свою бабусю-опікунку, свою найближчу людину. Вона залишилася сама в окупованій території. Її переживання та почуття важко навіть уявити. Сьогодні вона знаходиться на вільній українській землі, де про неї подбають. Дитина – одна з тих, кого вдалося повернути з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини, – розповів він.

Прокудін зазначив, що разом із нею повернулися ще четверо дітей із батьками - дві родини, які звернулися до благодійної організації Save Ukraine з проханням допомоги. За його словами, з початку року вже вдалося повернути 16 дітей із Херсона.

  • 5 лютого Україна повернула з окупованої частини Херсонщини родину із двома дітьми. Було повернуто двох дівчат у віці 15 і 16 років разом із родичами.
  • Україні 2 лютого вдалося повернути ще 4 дітей із тимчасово окупованих Росією територій Запорізької та Херсонської областей. Діти віком від 0 до 16 років перебувають у безпеці в одному із центрів організації Save Ukraine.
  • 25 січня в Україну вдалося повернути двох підлітків, яких Росія незаконно вивезла до Краснодарського краю після звільнення правобережжя. Хлопець та дівчина, 16 та 17 років, жили у Кринках. Їхні сім'ї вже возз'єдналися з дітьми після повернення.
Теги за темою
Діти окупація
Джерело матеріала
loader
loader