Затримано російського агента, який планував поповнити лави “вагнерівців”
Затримано російського агента, який планував поповнити лави “вагнерівців”

Затримано російського агента, який планував поповнити лави “вагнерівців”


Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави, йому загрожує до 8 років тюрми, повідомили в СБУ

СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за комплексами ППО на Кіровоградщині в прагнув поповнити лави “вагнерівців”. Про це у вівторок, 20 лютого, пресслужба СБУ.

Повідомляється, що серед пріоритетних “цілей” агента були пункти дислокації українських комплексів протиповітряної оборони, а також його цікавили координати складів з озброєнням і боєприпасами українських захисників.

“Отримані відомості він направляв до декількох російських Телеграм-каналів, які координують спецслужби РФ для збору розвідданих про Сили оборони України. Крім того ворожий інформатор на початку повномасштабної війни хотів приєднатися до бойовиків приватної військової компанії Вагнер і воювати проти України”, – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії й затримали.

“Цього року він з власної ініціативи почав “зливати” інформацію про Сили оборони до ворожих інтернет-ресурсів. Щоб зібрати розвіддані, зловмисник виходив на місцевість, де приховано фіксував об’єкти військової інфраструктури. Для конспірації розвідувальної активності фігурант постійно змінював сім-карти мобільних операторів”, – повідомляють в СБУ.

Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави, йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, інженер Укроборонпрому планував “злити” нові розробки РФ та Ірану. Зрадник готувався передати спецслужбам Росії та Ірану новітні розробки України у сфері військового кораблебудування.



Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader