В Польщі вийшли на протести з закликами проти НАТО
В Польщі вийшли на протести з закликами проти НАТО

В Польщі вийшли на протести з закликами проти НАТО

У Польщі під час мітингу 21 лютого були помічені плакати “Ні НАТО” та “Це не наша війна”. У мітингу беруть участь кілька сотень поляків. Відео, на якому помітні антинатівські гасла, публікують місцеві пабліки, пишуть "Економічні новини".

20 лютого під час страйку фермерів у Польщі на одному з тракторів можна було побачити прапор СРСР із серпом і молотом та посланням, адресованим російському диктатору Путіну.

- Путін розберися з Україною, і з Брюсселем, і з нашим урядом, – було написано на плакаті.

Коли на скандальний банер звернув увагу журналісти, організатори не приховували свого здивування ситуацією. Вони підкреслили, що учасники протесту несуть індивідуальну відповідальність за зміст банерів. Фермери, з якими ЗМІ поспілкувалися на місці, зазначили, що не мають нічого проти України.

  • Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак закликав президента України Володимира Зеленського займатись внутрішніми проблемами країни замість блокування кордону. 
  • 21 лютого Генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич вибачилася перед українцями за дії польських протестувальників на кордоні. Вона висловила своє розчарування та порівняла їхні дії з поведінкою росіян під час Варшавського повстання 1944 року. Дзвонкевич наголосила, що справжній поляк ніколи не вдарив би ножем у спину своїм сусідам, та зазначила, що така форма протесту - ганьба.
Теги за темою
Польша НАТО
Джерело матеріала
loader