Польські активісти викинули дві тонни гною під віллу російського посла
Польські активісти викинули дві тонни гною під віллу російського посла

Польські активісти викинули дві тонни гною під віллу російського посла

Сьогодні, 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну польські активісти влаштували акцію біля будинку, де проживає російський посол Сєргєй Андрєєв у містечку Констанцін-Єзьорна під Варшавою. Про це повідомила голова української діаспори у Польщі Наталка Панченко.

Вранці близько 6:00 ранку польські активісти розкидали гній під ворота вілли, де проживає російський посол, та виставили російський прапор з буквою «Z» та банер з написом: «Росія = лайно! Ми не хочемо, щоб ви були в Європі! Забирайтеся звідси!».

Один з активістів акції Домінік Ґонсіоровскі пояснив мету:

"Ми хотіли чіткого сигналу польській владі та Європейському Союзу. Настав час видворити російських дипломатів з нашої країни. Російська Федерація несе відповідальність не лише за злочинну агресію проти України, а й за гібридну війну, яка зараз триває. Російські агенти зробили величезні заворушення по всій Європі, також на польсько-українському кордоні. Поки ми будемо терпіти діяльність російських псевдодипломатів і фабрик тролів, загроза конфлікту в глобальному масштабі тільки зростатиме».

Сергій Вадимович Андреєв (нар. 26 червня 1958 ) - радянський і російський дипломат. Надзвичайний та повноважний посол Російської Федерації в Польщі (2014).

Польські активісти викинули дві тонни гною під віллу російського посла - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Джерело матеріала
loader
loader