Південна Корея "прикрутить" експорт у Росію та Білорусь: яких товарів не отримає агресор
Південна Корея "прикрутить" експорт у Росію та Білорусь: яких товарів не отримає агресор

Південна Корея "прикрутить" експорт у Росію та Білорусь: яких товарів не отримає агресор

Південна Корея посилить експортний контроль над Росією та Білоруссю. Йдеться про високопріоритетні технологічні товари, зокрема чипи та те, що потенційно може бути використано у військових цілях.

Про це заявило в понеділок, 26 лютого, Міністерство торгівлі Південної Кореї, пише Yonhap. Країна додала 682 предмети з фактичним або потенційним військовим використанням до списку предметів, які будуть заборонені до доставки до Росії та Білорусі.

"Міністерство зміцнить впровадження експортного контролю в зв'язках з пов'язаними організаціями, оскільки буде більше спроб ухилитися від експортного контролю та шукати ухилення від поставок", – йдеться у заяві.

Міністерство особливо зосередиться на моніторингу експорту "загальних високопріоритетних товарів", включаючи чіпи, які можна застосовувати до безпілотників, з іншими країнами-партнерами, додав він.

Нововведення підвищило загальну кількість пунктів у списку до 1159. Напередодні уряд також заявив, що веде розслідування щодо південнокорейської компанії, санкціонованої Сполученими Штатами через її зв'язок з Росією.

Daesung International Trading була однією з 93 організацій, доданих до "списку суб'єктів господарювання" для експортних обмежень Бюро промисловості та безпеки при США. 

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, Латвія перед початком "аграрних" переговорів у Європейському Союзі 26 лютого вимагає заборонити імпорт зерна з Росії до ЄС. Забезпечити продовольчу безпеку регіону при цьому пропонується за рахунок агропродукції з України.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader