Подружжя готувало ракетний удар по ТЕС, щоб знеструмити Львів – СБУ
Подружжя готувало ракетний удар по ТЕС, щоб знеструмити Львів – СБУ

Подружжя готувало ракетний удар по ТЕС, щоб знеструмити Львів – СБУ

Кіберфахівці СБУ викрили подружжя зрадників, які допомагали росіянам готувати ракетний удар по електростанціях Львівщини.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Серед головних цілей ворога були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину регіону.

Зараз дивляться

Основним фігурантом виявився чоловік, який з 2023 року засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень і відбуває покарання у місцевій колонії. Російські спецслужби помітили його через поширення у соцмережах дописів на підтримку вторгнення Росії в Україну.

Співробітники ФСБ встановили з ним контакт та дистанційно завербували. А далі через анонімний чат надсилали покрокові інструкції для виконання ворожих завдань.

До співпраці з ворогом ув’язнений чоловік залучив свою дружину на волі. Жінка мала знайти енергооб’єкти, які цікавлять росіян, та сфотографувати їх із прив’язкою до місцевості.

У ФСБ обіцяли фінансову нагороду своїм поплічникам, а також покривати усі витрати, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю.

Окупанти планували використати дану інформацію для ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України. Проте співробітники СБУ своєчасно викрили зрадників і запобігли ракетним атакам.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Також планується повідомити про підозру у державній зраді жінці фігуранта.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader