Наступ РФ у районі Авдіївки наближається до кульмінації – ISW
Наступ РФ у районі Авдіївки наближається до кульмінації – ISW

Наступ РФ у районі Авдіївки наближається до кульмінації – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) прогнозують кульмінацію наступу РФ у районі Авдіївки Донецької області.

Таку думку експерти висловили  у своєму новому зведенні.

Наступ РФ у районі Авдіївки: прогноз ISW

Наразі темп наступу РФ у районі Авдіївки – на захід і північний захід від міста – є відносно високим.

Зараз дивляться

На переконання аналітиків ISW, після захоплення Авдіївки російські війська намагаються використати тактичні можливості для просування до того, як Сили оборони України згуртуються після відступу й проникнення в оборонні рубежі стане важчим.

Тим часом, за словами командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Олександра Тарнавського та речника ОСУВ Таврія Дмитра Лиховія, станом на 27 лютого Збройні сили України стабілізували оборону на лінії Тоненьке – Орлівка – Бердичі.

Американські аналітики не виключають, що спробами наступу в районі Авдіївки армія РФ прагне позбавити ЗСУ перепочинку, завдяки якому українські військові могли б створити більш цілісну та важкопроникну лінію оборони в зоні, що безпосереднього наближена до Авдіївки.

Водночас в ISW припускають, що найближчими тижнями російські війська могли б захопити населені пункти на захід та північний захід від Авдіївки, але місцевість та водні об’єкти, зокрема водойма між Бердичами, Семенівкою та Орлівкою, імовірно, сповільнять просування росіян у цьому регіоні.

– Складний рельєф, очевидно, обмежить подальші тактичні досягнення Росії та дозволить українським силам створити підготовлені оборонні позиції. Це, імовірно, зумовить кульмінацію наступу РФ у районі Авдіївки, аж поки росіяни не посилять свої сили для атаки, – вважають в ISW.

Ситуація в районі Авдіївки

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader