Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі.
Облизні – це пиріжки з прісного тіста, смажені в олії.
У них додають повидло, мед, горіхи, корицю.
Такий старовинний десерт готували українці багато років тому.
Готуються вони просто, швидко зникають з тарілки й цілком відповідають свої назві.
Як готувати українські облизні, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео в You.
Tube-каналі “Кухня як релакс”.
Що вам знадобиться:.
Для тіста:.
Борошно пшеничне – 300 г.
Цукор – 2 ст.
Сіль – до свого смаку.
Розпушувач – ½ ч.
Цукор ванільний – 10 г.
Олія – 1 ст.
Кисляк або кефір – 1 склянка.
Для начинки:.
Волоські горіхи – до свого смаку.
Також для начинки підійде солодкий сир, розпарені родзинки, повидло або розтертий мак.
Для смаження:.
Олія соняшникова – 300 мл.
Для подачі:.
Цукрова пудра.
Кориця мелена.
Як готувати українські облизні.
Просійте борошно та додайте ванільний цукор, дрібку солі, розпушувач.
Влийте олію та кисляк.
Перемішуйте спочатку ложкою, а потім руками замісіть тісто.
Накрийте його рушником та залиште на 30 хвилин.
Розкачайте тісто завтовшки до 5 мм і виріжте чарочкою маленькі кружечки.
На кожен кружечок покладіть половинку горіха або іншу начинку та заліпіть, як вареник.
Розігрійте ємність для смаження та влийте олію.
Смажити облизні потрібно у киплячій олії до готовності.
Розділіть пиріжки на дві миски.
Одну порцію посипте цукровою пудрою, а другу – посипте корицею та полийте розтопленим медом.
До речі, раніше ми ділилися рецептом гуцульської росівниці.
А ще розповідали, як готувати ситну козацьку коцюрбу.