Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі
Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі

Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі

Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі.

Облизні – це пиріжки з прісного тіста, смажені в олії.

У них додають повидло, мед, горіхи, корицю.

Такий старовинний десерт готували українці багато років тому.

Готуються вони просто, швидко зникають з тарілки й цілком відповідають свої назві.

Як готувати українські облизні, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео в You.

Tube-каналі “Кухня як релакс”.

Що вам знадобиться:.

Для тіста:.

Борошно пшеничне – 300 г.

Цукор – 2 ст.

Сіль – до свого смаку.

Розпушувач – ½ ч.

Цукор ванільний – 10 г.

Олія – 1 ст.

Кисляк або кефір – 1 склянка.

Для начинки:.

Волоські горіхи – до свого смаку.

Також для начинки підійде солодкий сир, розпарені родзинки, повидло або розтертий мак.

Для смаження:.

Олія соняшникова – 300 мл.

Для подачі:.

Цукрова пудра.

Кориця мелена.

Як готувати українські облизні.

Просійте борошно та додайте ванільний цукор, дрібку солі, розпушувач.

Влийте олію та кисляк.

Перемішуйте спочатку ложкою, а потім руками замісіть тісто.

Накрийте його рушником та залиште на 30 хвилин.

Розкачайте тісто завтовшки до 5 мм і виріжте чарочкою маленькі кружечки.

На кожен кружечок покладіть половинку горіха або іншу начинку та заліпіть, як вареник.

Розігрійте ємність для смаження та влийте олію.

Смажити облизні потрібно у киплячій олії до готовності.

Розділіть пиріжки на дві миски.

Одну порцію посипте цукровою пудрою, а другу – посипте корицею та полийте розтопленим медом.

До речі, раніше ми ділилися рецептом гуцульської росівниці.

А ще розповідали, як готувати ситну козацьку коцюрбу.

Джерело матеріала
loader
loader