"Ворог чіплявся за кожен будинок": 3 ОШБр показала кадри зачистки Красногорівки від росіян
"Ворог чіплявся за кожен будинок": 3 ОШБр показала кадри зачистки Красногорівки від росіян

"Ворог чіплявся за кожен будинок": 3 ОШБр показала кадри зачистки Красногорівки від росіян

Раніше у зведенні від ЗСУ за 28 лютого мовилося, що Сили оборони продовжували стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки. Втім, станом на зараз один із населених пунктів було успішно відбито.

Бійці показали кадри зачистки

Аби не дозволити російським військовим закріпитися, підрозділи Третьої окремої штурмової бригади, бійці 1-го та 2-го штурмових батальйонів здійснили бойову операцію. Її мета – зачистити місто від сил ворога.

Як повідомили у 3 ОШБр, минаючи мінні загородження, підрозділи бригади зайшли до міста на броні та розпочали просування вулицями.

Ворог не збирався відходити й чіплявся за кожен будинок. Росіян із них вибивали силою, набоями та гранатами,
– йдеться у повідомленні захисників.

Бійці зауважили, що бійцями 3-ї роти 1-го штурмового батальйону та бійцями 1-ї роти 2-го штурмового батальйону бригади було успішно ліквідовано понад 100 російських загарбників. Ці українські захисники й звільнили Красногорівку від ворога.

3 ОШБр показала кадри зачистки від росіян Красногорівки: дивіться відео

Що відомо про звільнення Красногорівки: деталі

  • Як розповіли у Третій штурмовій бригаді, за короткий проміжок часу противник встиг підготуватися до тривалої оборони та попри спротив і важкі бої, штурмові групи бригади завдали противнику невідворотних втрат.
  • Як зрозуміло з карти бойових дій, атакували окупанти Красногорівку з боку Мар'їнки. Це місто російські загарбники остаточно захопили 26 грудня 2023 року.
  • Бійцями було успішно ліквідовано близько 100 окупантів "200-ми" та "300-ми". Додають, що окупанти від здачі у полон відмовлялися. Тому їх ліквідували у будинках, які вони зайняли.
  • Російським загарбникам, зазнавши колосальних втрат, вдалося захопити те, що залишилося від Авдіївки. Окупанти продовжують рух далі та заявляють, що планують прибрати до своїх лап Куп'янськ, Роботине, а також відвоювати всі території, які наші захисники звільнили з-під окупації.
Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader