Скільки станцій метро в Києві у 2024 році: цікаві факти про столичну підземку
Скільки станцій метро в Києві у 2024 році: цікаві факти про столичну підземку

Скільки станцій метро в Києві у 2024 році: цікаві факти про столичну підземку

Метро в Києві є основною та незамінною складовою транспортної інфраструктури столиці України, а з початком війни воно також використовується як бомбосховище.

Київський метрополітен: цікаві факти

Київський метрополітен складається з трьох ліній довжиною майже 70 км, 52 станцій та 3 депо. Всередині пасажирів обслуговують 122 ескалатори. За рік ескалатори проходять 13-15 тис. км, а щогодини вони перевозять 11 тис. пасажирів.

Перші поїзди Київського метрополітену мали 3 вагони, зараз їх – 5. Станом на 2015 рік загальний парк метрополітену становив 824 вагони.

Зараз дивляться

Швидкість поїзда в підземці —зазвичай 60-80 км/год.

Скільки станцій метро в Києві у 2024 році

Першу лінію метро відкрили 6 листопада 1960 року. На момент відкриття вона мала п’ять станцій. На зараз метрополітен налічує три лінії з 52 чинними станціями.

  • Червона — Святошинсько-Броварська лінія має довжину 22,7 км та 18 станцій;
  • Синя — Оболонсько-Теремківська лінія має довжину 21,0 км та 18 станцій;
  • Зелена — Сирецько-Печерська лінія має довжину 23,8 км та 16 станцій.

Карта метро Києва

схема ліній київського метро

Фото: КП Київський метрополітен

Що відомо про ремонт синьої гілки та коли полагодять метро

Нині шість станцій синьої гілки метро зачинені через аварійний стан ділянки тунелю між станціями Деміївська та Либідська.

Рух поїздів припинили 8 грудня 2023 року, бо через тріщини всередину потрапляла вода та пісок, що могло призвести до обвалу тунелю. Так станції були відрізані від основної частини метро, пізніше між ними запустили човниковий рух.

Зараз на цій ділянці проводять ремонтні роботи. Про термін відкриття точної інформації немає. Спочатку термін відновлення аварійної ділянки оцінювали у пів року, тобто до червня 2024 року. На зараз виконавці робіт кажуть, що відновлення тунелю буде тривати до осені 2024 року.

Фото:

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader