РФ вперше вдарила по Куп'янську авіабомбами з касетними зарядами
РФ вперше вдарила по Куп'янську авіабомбами з касетними зарядами

РФ вперше вдарила по Куп'янську авіабомбами з касетними зарядами

У Харківській області російські військові вперше застосували керовані авіаційні бомби з касетними снарядами по Куп'янську. Також вони продовжують вести активні бойові дії, намагаючись покращити своє становище. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

- Куп'янський напрямок залишається найнапруженішим. Напередодні вперше було зафіксовано удар КАБами з касетними зарядами. Це збільшує зону поразки та становить ще більшу загрозу для громадянських людей. Тому ми виносимо на Раду оборони області питання примусової евакуації сімей з дітьми, — розповів чиновник.

Він зазначив, що противника на Куп'янському напрямку продовжують активні бойові дії та прагнуть покращити свою позицію, фокусуючись на населених пунктах Васильківка та Табаївка. У цих дій російські війська 11 разів проводили масштабні штурми, але безуспішно.

Синегубов повідомив, що в Куп'янську ситуація стабільна вже близько 8 місяців, але місто щодня зазнає обстрілів. З міста триває евакуація мешканців, уже майже 29 тисяч людей, включаючи 869 дітей, було вивезено. Голова Харківської обласної військової адміністрації підкреслив, що місто перебуває у важкому стані через постійні атаки на цивільну інфраструктуру, тому влада регулярно закликає мешканців залишити його для забезпечення їхньої безпеки.

  • 28 лютого російські військові завдали удару керованими авіабомбами по місту Куп'янськ у Харківській області. Внаслідок обстрілів загинули двоє чоловіків віком 59 та 39 років, а також одна жінка у віці 31 року отримала поранення.
  • 17 лютого російські війська скинули на Куп'янськ 12 авіабомб. У передмісті Харкова також було зафіксовано попадання балістиків.
Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader