Це образа: родина Шинейд ОʼКоннор заборонила Трампу використовувати її пісню
Це образа: родина Шинейд ОʼКоннор заборонила Трампу використовувати її пісню

Це образа: родина Шинейд ОʼКоннор заборонила Трампу використовувати її пісню

Спадкоємці ірландської співачки Шинейд О’Коннор закликали американського політика Дональда Трампа припинити використання однієї з її пісень у своїй передвиборчій кампанії. Раніше інші артисти теж зверталися з подібними проханнями, адже не хотіли, щоби їхня творчість та персоналії асоціювалися з колишнім президентом США.

Родина Шинейд О’Коннор обурена використанням її пісні в кампанії Трампа

У спільній заяві лейбла Chrysalis Records та рідних О’Коннор йдеться, що співачку образило б використання одіозним політиком її версії композиції Прінса Nothing Compares 2 U.

– Все життя Шинейд О’Коннор дотримувалася суворого морального кодексу, що визначався чесністю, добротою, справедливістю і порядністю стосовно своїх ближніх, – зауважили автори заяви.

Тож їх обурив той факт, що спадщина виконавиці, зокрема її культовий трек, використовується Дональдом Трампом на агітаційних мітингах.

Зараз дивляться

В заяві вказано, що Шинейд відчула б огиду, біль та образу через те, що її роботу у такий спосіб спаплюжив би той, кого вона називала “дияволом”. Тому спадкоємці вимагають від Трампа та його оточення негайно припинити використання музики О’Коннор.

Хто з зірок забороняв Трампу використовувати їхню музику

У 2020 році гурт Rolling Stones погрожував подати до суду на кампанію Трампа за використання їхньої музики на передвиборчих мітингах, а спадкоємці рокера Тома Петті надіслала команді політика вимогу припинити використовувати його музику після того, як на одному з заходів прозвучала пісня I Won’t Back Down.

Гурти R.E.M. та Linkin Park також скаржилися на те, що Трамп використовував їхні пісні під час своєї кампанії 2020 року.

У 2016 році Адель заявила республіканському політику, що він не має дозволу на використання її музики, а у 2018 році Стівен Тайлер з Aerosmith наказав своєму адвокату надіслати лист із вимогою припинити використання класичного хіта Dream On у передвиборчій кампанії Трампа.

Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader