Клірику УПЦ МП повідомили підозру за героїзацію російських загарбників
Клірику УПЦ МП повідомили підозру за героїзацію російських загарбників

Клірику УПЦ МП повідомили підозру за героїзацію російських загарбників


Фігурант справи репостив ворожі гасла, фотографії та відеосюжетами з прокремлівських інтернет-ресурсів.

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність митрофорного протоієрея Черкаської єпархії УПЦ (МП), який виправдовував напад Росії на Україну. Клірик, зокрема, героїзував на своїй сторінці в Facebook російських окупантів, а також заперечував їхні воєнні злочини проти України. Про це СБУ в Telegram в середу, 6 березня.

Чоловік поширював у соцмережі прокремлівські ідеологеми та намагався дискредитувати українських захисників. Він звинувачував українських захисників у підготовці до воєнних провокацій в Одесі та називав “нацистами” бійців спецпідрозділу Азов.

“Свої дописи фігурант доповнював репостами з ворожими гаслами, фотографіями та відеосюжетами з прокремлівських інтернет-ресурсів.

Під час обшуку за місцем проживання клірика виявлено заборонену символіку та мобільний телефон, з якого він поширював антиукраїнську агітацію”, – йдеться в повідомленні.

Лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинних дій фігуранта.

Клірику повідомлено про підозру за статтею Виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Як ми вже писали,  на Закарпатті затримано кліриків, які пропагували “повернення в СРСР”. Затриманим повідомлено про підозру в поширенні комуністичної символіки і пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.



Теги за темою
СБУ розслідування УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader