8 Березня втрачає популярність: які свята відзначають українці
8 Березня втрачає популярність: які свята відзначають українці

8 Березня втрачає популярність: які свята відзначають українці

Міжнародний жіночий день, який відзначається 8 березня, втрачає популярність серед українців.

Про це свідчать результати , проведеного 17-23 лютого Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Як змінилося ставлення українців до свят

Якщо у 2017 році свято 8 Березня було одним із найбільш улюблених і його відзначали приблизно половина населення (49%), то зараз – лише кожний п’ятий (21%). Серед жінок це свято дещо популярніше (23%), ніж серед чоловіків (18%).

Зараз дивляться
ставлення українців до 8 березня

Фото: КМІС

Згідно з опитуванням, загалом українці ставляться до державних свят з любов’ю та повагою. Якщо рік тому 2% опитаних не ставилися до яких-небудь офіційних свят, як до важливих або улюблених, то “зараз таких взагалі не залишилося”.

Найпопулярнішими святами серед українців є Різдво Христове та Великдень, їх відзначає більшість населення (близько 70%). Далі йдуть День Незалежності України (64%) та День захисників і захисниць України (58%).

найпопулярніші свята

Фото: КМІС

За рік, з 2023 до 2024-го, суттєвих змін у ставленні українців до свят не відбулося, найбільші зміни відбулися порівняно з 2021 роком (періодом до повномасштабного вторгнення РФ). Так, зросло значення всіх державницьких свят.

День Незалежності України до початку повномасштабної війни з Росією цінували лише 37% населення, а зараз – 64%. День захисників і захисниць України був популярним лише серед 29%, а зараз – серед 58%.

Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader