Яке свято 7 березня та чому сьогодні не варто з’ясовувати стосунки
Яке свято 7 березня та чому сьогодні не варто з’ясовувати стосунки

Яке свято 7 березня та чому сьогодні не варто з’ясовувати стосунки

У четвер, 7 березня, відзначається День народження телефонного апарату, День енергії рослин та День бути почутим.

Церква сьогодні вшановує пам’ять священномучеників, які в Херсонесі єпископствували: Василя, Єфрема, Капітона та інших.






7 березня (20 березня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті священномучеників Єфрема, Василя, Євгена, Елпідія, Агафодора, Еферія та Капітона.

Зараз дивляться

Вони були єпископами в Херсонесі Таврійському (територія нинішнього Криму) в різний час. Хоч місто тоді ще було язичницьким, святі проповідували християнство.

Їхня мученицька смерть сприяла зміцненню православної віри в Херсонесі. Місто стало духовним центром, в якому 988 року прийняв святе хрещення князь Володимир.


День ангела сьогодні відзначають Василь, Євген, Омелян, Лаврентій, Нестор, Микола, Ніл, Павло, Еміль, Анна, Антоніна, Євдокія, Катерина, Ксенія, Марія, Мотрона, Надія та Оксана.


Цього не можна сумувати, пліткувати та піддаватися впливу негативних думок. Не варто з’ясовувати стосунки з людьми, інакше довго не помиритеся. 7 березня не радили пересаджувати квіти, садити саджанці – рослини не приживуться.


Сьогодні можна помолитися та попросити Господа очистити душу від гріхів. Цього дня варто думати про хороше та допомагати нужденним.

Можна провести час з сім’єю та близькими людьми. Вдалий період для того, щоб перевірити стан свого здоров’я, пройти медичне обстеженння.

  • Похмурий день – до заморозків.
  • Дме південний вітер – буде весняна посуха.
  • Хмари пливуть по небу швидко і високо – до гарної погоди.
  • Прилетіли жайворонки – весна буде теплою.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader