На Рівненщині судитимуть підприємця: переправив через кордон 19 ухилянтів
На Рівненщині судитимуть підприємця: переправив через кордон 19 ухилянтів

На Рівненщині судитимуть підприємця: переправив через кордон 19 ухилянтів


Житель Рівненського району, який здійснював міжнародні пасажирські перевезення, під час воєнного стану налагодив схему виїзду з країни чоловіків мобілізаційного віку.

Обвинувальний акт стосовно директора транспортного підприємства, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України, передано до суду. Про це пресслужба прокуратури Рівненщини.

Повідомляється, що 39-річний житель Рівненського району, який здійснював міжнародні пасажирські перевезення, під час воєнного стану налагодив схему виїзду з країни чоловіків мобілізаційного віку. Маючи електронний цифровий підпис та доступ до системи Шлях, вносив до неї дані ухилянтів під виглядом водіїв-міжнародників, інструктував їх  щодо особливостей перетину кордону і надавав мікроавтобуси фірми для виїзду за кордон.

У такий спосіб із січня до червня 2023 року підприємець організував незаконний виїзд за межі України 19 клієнтів.

Майже усі вони перетинали кордон у пункті пропуску Краківець, залишаючи наданий їм транспорт у заздалегідь обумовлених місцях.

Нагадаємо, на Закарпатті з Тиси витягли тіло молодого прикарпатця. Загиблим виявився житель Івано-Франківської області 2002 року народження. Це вже 21 випадок загибелі людини під час спроби перепливання річки.

Раніше на Закарпатті знайшли ухилянта, який три дні блукав у горах без води і їжі. 



Теги за темою
Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader