Західні дипломати закликають готуватися до можливого виходу США з НАТО – ЗМІ
Західні дипломати закликають готуватися до можливого виходу США з НАТО – ЗМІ

Західні дипломати закликають готуватися до можливого виходу США з НАТО – ЗМІ

Країни ЄС мають бути готові до того, що у разі перемоги Дональда Трампа на виборах у США він може вивести країну із НАТО.

Про це британське видання The Telegraph з посиланням на неназваних іноземних дипломатів.

Трамп може вивести США із НАТО

Дипломати з країн-членів НАТО сказали журналістам, що європейським столицям необхідно переглянути поточний оборонний потенціал на тлі загроз з боку Трампа.

Зараз дивляться

Також перспектива можливого повернення Трампа до Білого дому викликала занепокоєння в Європі щодо американської підтримки України.

– В лютому Трамп заявив, що погрожував союзникам по НАТО заохочувати агресію Росії, якщо вони не збільшать військові видатки, – нагадало видання.

Один із європейських дипломатів сказав журналістам, що коментарі Трампа, викликають занепокоєння, й ніхто не знає, що він збирається робити далі.

Дипломат з іншої країни НАТО сказав, що обговорення того, як застрахуватися від ризику виходу США, було необхідним.

Таким країнам, як Велика Британія, на його думку, потрібно буде забезпечити ще більше лідерства в європейській безпеці, тому що якщо США вийдуть, буде величезна прогалина.

Своєю чергою третій дипломат сказав, що невизначеність щодо США змусить європейські країни більше думати в наших столицях про оборонне планування – адекватне воно чи ні.

Трамп викликав Байдена на Дебати

Раніше ми розповідали, що 45-й президент США та кандидат на наступний термін Дональд Джо Байдена.

За його словами, коли Ніккі Гейлі вийшла з передвиборчих перегонів, двом конкурентам-чоловікам слід обговорити важливі питання для народу та самої державності Сполучених Штатів.

Теги за темою
США НАТО Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader