Вартість біткоїна перевищила $70 тис., встановивши новий рекорд
Вартість біткоїна перевищила $70 тис., встановивши новий рекорд

Вартість біткоїна перевищила $70 тис., встановивши новий рекорд

Ціна біткоїна досягла нової рекордної позначки у понад $70 тис., оскільки фінансовий регулятор Великої Британії заявив, що дозволить торгівлю цінними паперами, забезпеченими криптовалютою.

Скільки коштує біткоїн

На ранок понеділка, 11 березня, криптовалюта торгувалася на рівні $71 588, перевищивши попередній максимум, встановлений у листопаді 2021 року. Тоді він сягнув майже $69 тис.

Останній ціновий стрибок стався після того, як фінансовий регулятор Великої Британії оголосив, що не стане заперечувати проти створення інвестбіржами сегменту ринку для облігацій, які були б забезпечені криптоактивами (cETN). Передбачається, що цим фінансовим продуктом можна буде торгувати, як акціями.

Зараз дивляться

Однак Управління з фінансового регулювання та нагляду заявило, що не дозволить продавати cETN роздрібним інвесторам або громадянам.

 – Нагадуємо, що криптоактиви пов’язані з високим ризиком і значною мірою не регульовані. Ті, хто інвестує, повинні бути готові втратити всі свої гроші, – йдеться в заяві.

Цього року біткоїну зокрема допоміг фінансовий регулятор США, який схвалив біржові фонди, що відстежують ціну крипти. Цим кошиком активів можна оперувати так само як акціями на біржі.

Що кажуть експерти про ціновий рекорд біткоїна

Голова Комісії з цінних паперів і бірж Гері Генслер скептично ставиться до біткоїна як такого. Він вважає його “спекулятивним, волатильним активом”, що використовується для незаконної діяльності, в тому числі для вимагання викупу і фінансування тероризму.

Очікується, що майбутній “халвінг” біткоїна, коли майнери отримують вдвічі меншу винагороду за видобуток криптовалюти, також укріпить його позиції та підвищить ціну.

Головний аналітик брокерської компанії Finalto Ніл Вілсон відзначив правильність дій Управління з фінрегулювання та нагляду. Адже різке зростання цін зазвичай завершується великим відкатом, проте з біткоїном не можна бути ні в чому впевненим, додав експерт.

Джерело матеріала
loader
loader