Запаси вичерпані: Боррель закликав нарощувати виробничі потужності у Європі
Запаси вичерпані: Боррель закликав нарощувати виробничі потужності у Європі

Запаси вичерпані: Боррель закликав нарощувати виробничі потужності у Європі

Європі потрібно зміцнити власну оборонну промисловість, щоб поповнювати запаси зброї, які йдуть до України.

Із таким закликом виступив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки та віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель.

– Нам потрібно зміцнити нашу оборонно-промислову та технологічну базу. До початку загарбницької війни Росії проти України це нікому не було зрозуміло. Це необхідна умова, якщо ми хочемо зміцнити нашу обороноздатність у напруженому геополітичному контексті, – сказав він.

Запаси боєприпасів вичерпано

Боррель зазначив, що “після двох років війни високої інтенсивності наявні запаси вичерпані, і конфлікт перетворився з війни за запаси на війну за виробництво”.

Зараз дивляться

Він сказав, що виробництво боєприпасів потребує подальшого збільшення, яке, за його словами, стримується “не стільки браком виробничих потужностей, скільки нестачею замовлень і фінансування”.

Крім того, Борель закликав країни-члени ЄС працювати разом, зазначивши, що вони “все ще недостатньо координують і об’єднують своє оборонне планування та закупівлі”.

– Ми повинні подолати фрагментацію шляхом посилення співпраці, стимулюючи більше спільних закупівель оборонних сил і засобів та проєктів, що становлять спільний європейський інтерес, – сказав він.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader