Без цього світла не буде: YASNO назвали основні кроки
Без цього світла не буде: YASNO назвали основні кроки

Без цього світла не буде: YASNO назвали основні кроки

У нових багатоквартирних будинках завжди є безліч питань, з якими стикаються ОСББ та управителі, але одне з найважливіших – як забезпечити електропостачання. Бо без цього життя у будинку буде просто неможливим.

Компанія YASNO, яка є монополістом у багатьох містах показала, як можна вирішити ці питання уклавши відповідні договори. Адже без цього нічого не буде.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

З чого почати

З повідомлення компанії на сторінці у мережі Фейсбук йдеться, що перше, на що варто звернути увагу ОСББ або управителю – необхідність укласти два ключових договори.

Перший договір стосується розподілу електричної енергії і підписується з оператором системи розподілу. Це забезпечує, що електроенергія досягне вашого будинку.

Другий договір, який потрібно підписати безпосередньо з YASNO. Він відповідає за постачання електроенергії для місць загального користування у будинку, таких як ліфти, сходові клітки, паркінги тощо.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Наступні кроки

Також компанія нагадує, що не лише ОСББ або управитель відіграють ключову роль у цьому процесі. Мешканцям також потрібно взяти участь у забезпеченні освітлення своїх домівок.

Після укладання зазначених договорів кожен мешканець має укласти власні індивідуальні договори для постачання світла безпосередньо у свою квартиру.

Це дозволить кожному вчасно передавати показники споживання електроенергії та оплачувати рахунки.

Раніше Знай.ua вже повідомляв, що до непідйомних платіжок можуть додатись штрафи. Деяким українцям можуть загрожувати неприємності у вигляді некоректних нарахувань у платіжках та навіть штрафів. Все через неналежний контроль за лічильниками.

Так, споживачам потрібно періодично проводити перевірку лічильників для води, газу, електроенергії та тепла. Процедура знову стала обов'язковою, йдеться у постанові Кабміну.

Джерело матеріала
loader