Російський агент готував диверсію на залізниці у Харківській області – СБУ
Російський агент готував диверсію на залізниці у Харківській області – СБУ

Російський агент готував диверсію на залізниці у Харківській області – СБУ

У Харківській області співробітники СБУ затримали російського диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції.

Що відомо про російського агента

Агентом російського ГРУ виявився місцевий житель, який для вчинення диверсій на залізниці планував використати саморобний вибуховий пристрій. Інструкцію для його виготовлення зрадник дистанційно отримав від воєнної розвідки РФ.

Окупанти сподівалися у разі здійснення диверсій порушити логістику постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Лиманському напрямку. Але СБУ завчасно викрила ворожого поплічника і затримали його на етапі підготовки вибухів.

Зараз дивляться

У ході розслідування також отримано докази виконання фігурантом ще одного завдання – він збирав інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ в Харкові та Павлограді Дніпропетровської області.

Для цього він у темний час доби об’їжджав місцевість обох регіонів та приховано фіксував локації військових.

Свої дії він дистанційно координував зі знайомим – представником агентурного апарату ГРУ, який перебуває в РФ. Спілкувалися вони через анонімні чати у месенджерах.

Вдома у затриманого виявили мобільний телефон та інші речові докази злочинної діяльності.

Йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Теги за темою
СБУ Вибух Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader