На фронті загинув кінооператор Олесь Самчук: йому було 22 роки
На фронті загинув кінооператор Олесь Самчук: йому було 22 роки

На фронті загинув кінооператор Олесь Самчук: йому було 22 роки

На фронті загинув кінооператор Олесь Самчук. Йому було 22 роки, за кілька днів він мав одружитися зі своєю коханою.

Загибель Олеся Самчука – що відомо

Олесь став до зброї минулого року, одразу як завершив навчання у виші на кафедрі кіно- і телемистецтва. Служив аеророзвідником в бригаді Азову. Мав позивний Каркаде.

Самчук загинув в бою на Донецькому напрямку 11 березня, на 19 березня було заплановане його весілля. Його наречена – випускниця тієї ж кафедри Анна Гончарова.

Зараз дивляться

– Молоде усміхнене обличчя хлопця, що поклав своє непрожите життя, свої не зняті фільми, свої мрії, які ніколи не здійсняться на вівтар нашої з вами свободи… Герої, на жаль, вмирають, але ніколи не повинна зникнути наша вдячна пам’ять про кожного з них. Висловлюємо щирі співчуття рідним Олеся і його коханій дівчині, його нареченій, – йдеться на сторінці Національної спілки кінематографістів України.

Позивний Олеся Самчука – присвята матері

Позивний Олеся Самчука був спомином про маму, яка померла, коли він ще був школярем. Рівненська поетеса Вікторія Самчук у 2007 році видала свою першу збірку під назвою Каркаде.

– Торкнутись неба? Це можливо? Розкрий обійми вітру сміло… Олесь тепер з мамою. В небі й у світлі. Наш герой, – написала в пості-присвяті завкафедри кіно- і телемистецтва інституту Вікторія Гоян.

Під час навчання Олесь Самчук встиг зняти два фільми під назвою Архітектон у 2021 році, та Life goes on у 2023-му.

Фото: Національна спілка кінематографістів України

Теги за темою
смерть
Джерело матеріала
loader
loader