Траур в Одесі та пожежі на НПЗ у Росії: новини 16 березня
Траур в Одесі та пожежі на НПЗ у Росії: новини 16 березня

Траур в Одесі та пожежі на НПЗ у Росії: новини 16 березня

В Одесі оголошено траур після серії ракетних ударів 15 березня, внаслідок яких загинуло понад 20 людей і постраждало ще більш ніж 70 осіб.

У Сумах завершено розбирання завалів п’ятиповерхівки, по якій завдали удару дроном 13 березня.

Нікополь знову перебував під атакою російських військ, внаслідок чого є постраждала жителька.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 16 березня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

  • Траур в Одесі
  • Розбір завалів у Сумах
  • Обстріл Нікополя
  • Вибухи в Бєлгороді
  • Перекриття ланцюгів постачання РФ
  • Пожежа на НПЗ у РФ
  • Підготовка РФ до нового наступу

Траур в Одесі

Збільшилася кількість жертв внаслідок ракетної атаки по Одесі 15 березня. У лікарні помер ще один рятувальник, який потрапив під обстріл. Загалом загинула 21 людина, ще постраждали ще 75 осіб.

У Міністерстві внутрішніх справ України після російського удару по Одесі вирішили проаналізувати алгоритм роботи екстрених служб. За словами очільника МВС Ігоря Клименка, за необхідності алгоритми роботи планують відкорегувати.

Серед загиблих і поранених, крім цивільних, були рятувальники ДСНС, медичні працівники та представники Національної поліції. В Одесі та області оголошено жалобу 16 березня.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 16 березня 2024 року

Фото: ДСНС

Розбір завалів у Сумах

Завершено розбирання завалів п’ятиповерхівки в Сумах, куди влучив ворожий дрон 13 березня. Аварійно-пошукові роботи тривали майже чотири дні.

З-під руїн будинку дістали тіла трьох людей. Дівчину, яка мешкала на п’ятому поверсі, знайти так і не вдалося. Але вдалося врятувати 10 мешканців зруйнованої багатоповерхівки, з яких п’ятьох деблокували з-під завалів.

Вибухи у Сумах 12 березня 2024

Фото: Сумська ОВА

Обстріл Нікополя

Через обстріл Нікополя 16 березня поранено місцеву жительку, яка перебувала на власному подвір’ї.

За даними ДСНС Дніпропетровської області, виникла пожежа на території одного з приватних домоволодінь після влучання снаряда. Вогонь вдалося швидко загасити.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 16 березня 2024 року

Фото: ДСНС

Вибухи в Бєлгороді

Російський Бєлгород зазнав обстрілу вранці 16 березня. Внаслідок вибухів пошкоджені автомобілі, деякі згоріли, а також громадський транспорт. Водночас пошкоджено фасади квартирних будинків.

Перекриття ланцюгів постачання РФ

Служба безпеки України запобігла постачанню сервомоторів для виробництва 1,6 тис. дронів Shahed та 4 тис. мікросхем для крилатих ракет Росії, заявив начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

За його словами, кіберфахівці СБУ ефективно працюють на фронті над знищенням ворожих систем РЕБ і РЕР, а також над перехопленням ворожих безпілотників, які координують ракетні й артилерійські удари по позиціях Сил оборони України.

Пожежа на НПЗ у РФ

У Самарській області Росії після атаки дронів горять два нафтопереробні заводи. Серед них – Сизранський і Новокуйбишевський НПЗ, де спалахнули пожежі на площі 500 кв. м.

За уточненою інформацією, пожежі на російських нафтопереробних заводах пізніше вдалося загасити.

Підготовка РФ до нового наступу

Навесні російські війська продовжать наступ на українські лінії оборони. Водночас окупанти готуються до нового наступу влітку, заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Силам оборони України може знадобитися західна допомога, щоб відбити атаки ворога в найближчі місяці, вважають аналітики. ЗСУ зараз складніше стабілізувати оборонні рубежі, тому що війська РФ намагаються підтримувати темп наступів на Сході України.

Теги за темою
Росія Одеса Новини дня
Джерело матеріала
loader
loader