Здати документи дитини для вступу в перший клас в Києві можна буде до 31 травня
Здати документи дитини для вступу в перший клас в Києві можна буде до 31 травня

Здати документи дитини для вступу в перший клас в Києві можна буде до 31 травня

В Києві  в 2024 році прийом документів до перших класів триватиме з 25 березня до 31 травня. При цьому для зарахування дитини достатньо заяви одного з батьків, направлену поштовим листом або електронною поштою на адресу школи, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

- Оригінали документів разом із медичними довідками можна подавати пізніше. Головним критерієм зарахування до перших класів є територіальна доступність – закріплення адрес проживання дітей за певними школами, - зазначили в КМДА.

Які документи необхідні для зарахування:  

  • заява від одного з батьків, або осіб, які їх замінюють (опікуна, іншого законного представника, родича) написана власноручно;  
  • копія свідоцтва про народження дитини; 
  • копія документа, що підтверджує місце реєстрації (проживання) дитини або одного з батьків; 
  • копія медичної довідки за формою первинної облікової документації №086/1-о.

Усі документи можуть бути надіслані одним електронним листом або подані особисто.  

Право на першочергове зарахування матимуть діти з мікрорайону,  тимчасово переміщені особи та рідні сестри і брати дітей, які вже є учнями закладу освіти.

  • 14 березня також почалась реєстрація на Національний мультипредметний тест (НМТ), яка триватиме до 11 квітня.  Реєстрація на мультитест проходить через особистий кабінет  Українського центру оцінювання якості освіти. Для його створення  потрібно вказати особисті дані, завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів та  надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі. Основна сесія НМТ відбудеться з 14 травня по 25 червня, а додаткова - з 11 по 19 липня. 
  • Тим часом у професійно-технічних навчальних закладах Львівської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей з 2024 рокубуде доступне навчання на оператора цивільних дронів. 
Теги за темою
Київ Школа Освіта
Джерело матеріала
loader
loader