Яке свято 20 березня 2024 та що віщують шпаки
Яке свято 20 березня 2024 та що віщують шпаки

Яке свято 20 березня 2024 та що віщують шпаки

Сьогодні, 20 березня, у світі відзначається чимало різних свят, що зокрема привертають увагу до реалій дитячих театрів та довкілля. Православні віряни згадують преподобних отців, що були вбиті в монастирі святого Сави.

Факти ICTV дізналися більше про історію свят, іменинників, прикмети та заборони, повʼязані із цим днем.

  • Яке сьогодні свято – 20 березня 2024 року
  • Який сьогодні, 20 березня 2024, день в Україні
  • Хто святкує день ангела 20 березня
  • Що не можна робити 20 березня 2024 року
  • Що можна робити сьогодні
  • Народні прикмети на 20 березня 2024 

Яке сьогодні свято – 20 березня 2024 року

Згідно з новим церковним календарем, віряни вшановують памʼять преподобних Іоана, Сергія, Патрикія, Косми, Анастасія, Феоктиста та інших отців, що були вбиті в обителі святого Сави.

Зараз дивляться

В переказах йдеться, що сарацини напали на монастир. Вони вимагали від монахів віддати скарби, проте в ченців їх не було. Тоді сарацини катували братство до смерті. Тіла вбитих преподобних отців згодом поховали монахи, що встигли втекти у гори. Грабіжники ж зазнали кари Божої та загинули від раптової хвороби.

Який сьогодні, 20 березня 2024, день в Україні

У день весняного рівнодення відзначається чудове свято – Міжнародний день щастя. Воно має нагадати нам, що означає щастя для кожного з нас. Можна точно сказати, що всім українця велике щастя принесе перемога. Тож маємо кожен на своєму місці робити те що зробить нас всіх щасливими.

Такою на цю дату припадають одразу два культурні свята. Перше – Всесвітній день театру для дітей та юнацтва.  Він акцентує на важливості театру в житті юних глядачів. Друге – День бібліоманії. Він присвячений всім, хто понад усе любить книги. Головне, памʼятати, що навіть у такий гарній та корисній справі потрібна міра, щоби, наприклад, не зіпсувати очі та поставу.

Також сьогодні відзначаються Всесвітній день борошна, Всесвітній день жаб, Всесвітній день горобця, Міжнародний день астрології, Всесвітній день оповідання, Всесвітній день поведінкового аналізу, Всесвітній день здоровʼя ротової порожнини та Міжнародний день французької мови.

Як бачимо, подій чимало і всі вони дуже різні, тож є привід відсвяткуватися та звернути увагу на різні аспекти життя.

Хто святкує день ангела 20 березня

Цей день має багато покровителів. Тому не забудьте привітати знайомих хлопчиків та чоловіків з іменами Іван, Василь, Віктор, Віссаріон, Герман, Максим, Мирон, Микита, Севастьян та Сергій.

Серед дівчат та жінок день ангеля святкують власниці імен Клавдія, Марія, Олександра, Парасковія, Світлана та Уляна.

Що не можна робити 20 березня 2024 року

Під забороною алкоголь та розваги, а також лайки та сварки. Відмовтеся від стрижки, бо вона загрожує притягнути хвороби.

Що можна робити сьогодні

У давнину на 20 березня дівчата водили хороводи з рушниками, щоби закликати суджених. День сприяє для родинних посиденьок та нових справ. Дуже успішною буде ця дата для бізнесу, особливо сімейного.

Якщо ви з кимось посварилися, сьогодні помиритися буде якнайкраще. Також цей день сприяє сексуальним стосункам у вишуканій атмосфері. В астрології цей день характеризуються, як найбільш вдалий час для зачаття дитини.

Народні прикмети на 20 березня 2024

  • Дощ обіцяє багатий врожай грибів.
  • Надлишок талої води вказує на рясну траву.
  • Великий плюс вдень, вночі мінус — чекайте на сонце.
  • Якщо шпаки прилетіли – весна вже тут.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader