На щиті: на Донеччині, евакуюючи поранених, загинула бойова медикиня – киянка Троя
На щиті: на Донеччині, евакуюючи поранених, загинула бойова медикиня – киянка Троя

На щиті: на Донеччині, евакуюючи поранених, загинула бойова медикиня – киянка Троя

18 березня 2024 року в бою за Україну на Донеччині загинула студентка-японістка Навчально-наукового інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка Анастасія Мар’янчук на псевдо Троя. Їй було 22 роки…

Відмінниця, майбутня перекладачка з японської

Побратими, друзі, рідна 133-я школа, КНУ імені Тараса Шевченка згадували сьогодні Настю. Вона любила Київ, рідну Троєщину, тому і псевдо собі взяла Троя. Іноді побратими називали її Тройчик, Троєчка.

«Сьогодні в нашій шкільній родині небесним янголом стала випускниця Мар’янчук Анастасія. Наша Настюшка, наше сонечко, наша відмінниця, наша захисниця загинула, боронячи нас та свою Україну» – так відгукнувся на смерть Трої колектив рідної 133-ї школи.

Зараз дивляться

Її шлях до безсмертя почався в зовсім юні роки – отримувала вишкіл у таборах Командос Правого сектору.

«Вона була цвітом нації, юною посестрою Правої Молоді, добра, гарна і смілива», – так написала у соціальних мережах Дана Ніка.

Помста за Трою буде неодмінно

Коли почалася повномасштабна війна Настя, взявши академвідпустку в інституті, безоглядно пішла боронити  Україну в ДУК Правий Сектор. Пізніше майбутня перекладачка з японської, стала медиком стрілецького бату 67 ОМБр ДУК.

Вона завжди була поруч з побратимами у найзапекліших боях. Завжди думала про них. І загинула, евакуюючи з-під вогню поранених на Донеччині.

Помста ворогу за неї буде неодмінно, запевняють побратими. Уже нищать загарбників снаряди з написом “За Трою”.

Та втрату рідної дівчинки близьким нічим не компенсуєш.

Джерело і фото: Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Джерело матеріала
loader
loader