Партизани попередили про загрозу ракетних обстрілів України через територію Білорусі
Партизани попередили про загрозу ракетних обстрілів України через територію Білорусі

Партизани попередили про загрозу ракетних обстрілів України через територію Білорусі

Дію зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі продовжено згідно з NOTAMN O0159/24 з 00 годин 1 квітня до 23:59 30 червня 2024 року.

Це обмеження не поширюється на авіацію ВПС РБ і Держприкордонкомітету РБ, а також на авіацію МНС РБ, яка використовується під час гасіння пожеж і здійснює санітарні рейси. Територія зони обмеження не змінилася, пише партизанська група "Беларускі гаюн".

Заборону на польоти над південною частиною Білорусі було введено 24 лютого 2022 року з початком російського вторгнення в Україну. Саме з півдня Білорусі й відбуваються запуски ракет по території України та їхній транзитний проліт із Росії (зокрема безпілотники). Від початку війни з території Білорусі по українських містах було запущено щонайменше 721 ракету.

Останній ракетний запуск по території України з повітряного простору РБ було зафіксовано 6 жовтня 2022 року

Отже, загроза ракетних обстрілів території України з повітряного простору Білорусі зберігається щонайменше до кінця червня 2024 року.

Обстріл України 21 березня - деталі

У ніч на 21 березня росіяни ракетами атакували Киє . Командувач Повітряних сил України Микола Олещук підтвердив - на українців кидали "балістику", і розкрив точний рахунок знищених цілей.

Йдеться про 31 ракету, їх збили наші сили ППО. Серед них було 2 балістичні ("Іскандер-М" і Х-47М2 "Кинджал"), а також 29 крилатих (типу Х-101/Х-555).

Генерал-лейтенант і військовий експерт Ігор Романенк Російський заявив, що удар по Києву має свої особливості. Окупанти не тільки використовували ракет різних типів, а й змінили тактику.

Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader