У РФ готують рішення, яке поховає російський футбол
У РФ готують рішення, яке поховає російський футбол

У РФ готують рішення, яке поховає російський футбол

РФ хоче інтегрувати українські клуби

Заступник міністра спорту РФ Одеса Байсултанов хоче інтегрувати футбольні клуби з окупованих територій України (Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська області) до системи російських ліг. На цей час усі російські команди та збірні усунуті від міжнародних змагань через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Відповідний коментар Байсултанова наводить "Матч ТВ". Чиновник заявив, що немає жодних юридичних підстав забороняти цим клубам грати у російських лігах. При цьому це рішення потенційно означатиме про вихід Росії із системи міжнародного футболу.

– У правовому полі чи не складно буде інтегрувати ці клуби саме у професійні ліги Росії?

– Не беруся відповідати за РФС. Треба віддати належне РФС, вони дуже багато позитивного роблять у цьому плані. Я висловлю свою думку. Те, що думають УЄФА та ФІФА з цього приводу, – це їхні проблеми. Люди в нових регіонах – це громадяни Російської Федерації, і за конституцією вони мають ті самі права, як і ми з вами. Тому немає жодних юридичних підстав забороняти їм виступати. Зробити це потрібно з урахуванням усіх правил і регламентів, але не порушуючи конституційні права громадян РФ, сказав Байсултанов.

У мережі розкритикували слова Байсултанова. Користувачі у РФ вважають, що цей чиновник веде російський футбол у прірву.

Нагадаємо, УЄФА, попри війну в Україні, намагався повернути юнацькі команди РФ на міжнародну арену. Однак європейські країни пригрозили бойкотом, після чого головний футбольний орган Європи скасував свої плани.

Теги за темою
Росія футбол
Джерело матеріала
loader
loader