"Він мріяв про це все життя": очільник СБУ пояснив, чому Путін вчепився в Україну
"Він мріяв про це все життя": очільник СБУ пояснив, чому Путін вчепився в Україну

"Він мріяв про це все життя": очільник СБУ пояснив, чому Путін вчепився в Україну

У 988 році у Києві хрестили Русь, тоді як на території сучасної Росії не було нічого. Російський диктатор Володимир Путін вчепився в Україну, оскільки хоче переписати цю історію. Таку думку висловив голова Служби безпеки України Василь Малюк.   

"Росія – це країна-фейк. Це країна – суцільна пропаганда. Ми з вами маємо глибше глянути в історію. Взагалі чому Путлєр своїми щупальцями тягнеться сюди? Це його життєве кредо, ми розуміємо, що на старості років він реалізовує те, про що він мріяв і думав усе життя. Я вам поясню. Тому що саме тут, у Києві, Русь хрестилася в 988 році. Що було в 988 році там, у Московії, – там жаби кумкали", – сказав він в інтервʼю ICTV в рамках телемарафону. 

Малюк наголосив, що перша згадка про якісь поселення на тій території зʼявилася через 160 років після того, як у Києві хрестили Русь. 

"Їм постійно хочеться переписати цю історію. На картах до 17 сторіччя навіть назви такої як Росія не було – Московія була. Все переписали, хоча першоджерела про інші речі кажуть, просто потрібно глибше на це глянути. І Путін над цим працює, і вся їхня пропагандистська машина – вони постійно над цим працюють", – констатував він.

Як у Росії перекручують історію

Російський диктатор Володимир Путін не раз робив заяви, у яких перекручував українську історію. Зокрема, неодноразово лунали заяви про те, що Україну нібито створив Лєнін. Крім того, в Росії брешуть про Україну в шкільких підручниках та навіть видали збірку документів "Про історичну єдність росіян і українців". 

У квітні 2023 року Путін доручив розглянути питання про організацію вивчення історії так званої "СВО", як у Росії називають повномасштабну війну проти України. Також диктатор наказав створити музеї, присвячені вторгненню.

Британська розвідка в листопаді 2023 року наголошувала, що російська влада дедалі частіше використовує історію як зброю, щоб посилити антизахідні настрої серед своїх громадян та залякати своїх західних сусідів.

Теги за темою
Росія Володимир Путін СБУ
Джерело матеріала
loader
loader