Графіки відключення світла ввели в низці областей України: про блекаут не йдеться
Графіки відключення світла ввели в низці областей України: про блекаут не йдеться

Графіки відключення світла ввели в низці областей України: про блекаут не йдеться

Через російські ракетні та дронові атаки по енергетичних об’єктах, які відновились 22 березня 2024 року, в Україні спостерігаються значні проблеми з енергопостачанням.

У Харкові, а також у Донецькій, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській та Кіровоградській областях є відключення електроенергії. Обленерго зазначених регіонів уже оприлюднили графіки відключень світла.

Водночас у Міненерго запевняють, що поки що не йдеться про блекаут в Україні.

Зараз дивляться

Які діють актуальні графіки відключення світла по Україні, де та коли не буде електрики 30 березня 2023 року – далі у матеріалі Фактів ICTV.

Харківська область та Харків

У Харківобленерго вказують, що через атаку РФ 22 березня Харків опинився в найскладнішій ситуації, порівнюючи з іншими регіонами України.

– На жаль, обсяги руйнувань поки що не дозволяють одночасно подавати електрику до всіх домоволодінь. Графіки, які були складені і розповсюджені раніше, доводиться корегувати, і це пов’язано з певними технологічними процесами, – йдеться у повідомленні.

В обленерго додають, що вони фіксують усі звернення від споживачів щодо невідповідності годин вимкнення або тривалості відключень.

– Хочемо запевнити, що ми в курсі і володіємо інформацією у повному обсязі. А також просимо не забувати, що стало причиною ситуації з електропостачанням в місті, і кого в цьому треба звинувачувати, – нагадали в обленерго.

Враховуючи обставини та перегляд ситуації із заживленням міста та області електроенергією, в Харківобленерго утворили графік відключення світла на період з 1 по 7 квітня 2024 року.

Переглянути графік вимкнення світла в Харкові та області на 1-7 квітня, де вказано адреси та час, коли буде вимикатись світло, можна за посиланням.

Полтавська область

Як зазначається в Полтаваобленерго, ліміти споживання електричної потужності до Полтавської області не були доведені.

Втім, ввечері 30 березня були запроваджені графіки аварійних відключень світла в Полтавській області.

– Шановні споживачі! За розпорядженням НЕК Укренерго, 30 березня з 18:44 в області застосовано графік аварійних відключень з 1 по 3 чергу, – йдеться у повідомленні.

Очільник Полтавської ОВА Філіп Пронів повідомив, що графіки відключень світла в області застосовані через дефіцит обсягу генерації.

– Наразі тимчасово без світла 71 юридична особа, – написав він.

Переглянути графіки відключень світла у Полтавській області, де вказані черги та відповідні їм адреси, можна за посиланням.

Кіровоградська область

У обленерго Кіровоградської області повідомили, що по всій території регіону, за розпорядженням НЕК Укренерго, було запроваджено графіки аварійних відключень електропостачання.

– Це необхідний крок, щоб уникнути перевантаження мереж та збалансувати енергосистему. Цей графік запроваджується в екстреному порядку, тому попередньо оприлюднити його не можливо, – йдеться у повідомленні.

Переглянути оперативну інформацію про вимкнення світла у Кіровоградській області, де ситуація описується за районами регіону, можна за посиланням.

Сумська область

У зв’язку із російськими атаками графіки аварійних відключень світла були запроваджені і в Сумській області.

В Сумиобленерго вказують, що про час аварійних відключень оперативно повідомлятимуть у своїх соцмережах. Переглянути, які зараз вимкнені черги – можна за посиланням.

Відключення електроенергії в Сумській області відбувається за порядком і розподіляється між 10-ма чергами в регіоні. Ознайомитись із переліком черг, в яких вказані адреси Сумщини, можна за посиланням.

Дніпропетровська область

Проблеми зі світлом спостерігаються і в Дніпропетровській області.

Актуальний графік, коли та де відключатимуть світло в Дніпропетровській області, можна переглянути за точною адресою на сайті ДТЕК Дніпропетровські електромережі.

Донецька область

Схожа ситуація зі світлом у Донецькій області. В регіонах, які зазнають регулярних обстрілів російських терористів, спостерігаються перебої із енергопостачанням.

Переглянути, де в Донецькій області вимикають світло, можна при введенні своєї адреси на порталі ДТЕК Донецькій електромережі.

Чи будуть в Україні блекаути: що кажуть в Міненерго

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону Єдині новини повідомила, що наразі про блекаути на території усієї України не йдеться. Втім, подальша ситуація залежить не від українців, а від планів ворога.

За її словами, енергетики наразі намагаються збалансувати систему і забезпечити її стабільну роботу у всіх регіонах, де існують проблеми.

– Але ми не знаємо планів ворога, якими будуть подальші атаки, якими будуть наслідки. На жаль, це залежить зараз не від нас, а від планів ворога, – повідомила вона.

Масовані атаки РФ по енергетиці

Джерело матеріала
loader
loader