Львівська громада незадоволена діяльністю запорізької компанії Sensar Development
Львівська громада незадоволена діяльністю запорізької компанії Sensar Development

Львівська громада незадоволена діяльністю запорізької компанії Sensar Development

Відома запорізька будівельна компанія Sensar Development почала свою діяльність в західних регіонах України, наразі йдуть підготовчі роботи у селищі Брюховичі, що неподалік Львова.

Як повідомляє видання "Запорізькі Вісті", на ділянці, яку депутати місцевої селищної ради надали в постійне безоплатне користування “Підприємству ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», планують збудувати комерційні апартаменти.

Місцевим мешканцям не подобається, що землю планують використати не за призначенням, до того ж наразі невідомо, що саме за об’єкт тут планують зводити.

“Наша сільська група, певно, ще не бачила стільки ботів, для яких навіть прописку на Львів не поміняли. От наприклад, якась Ірина з Надвірної підкреслює, що там ще ж «буде реабілітаційний центр», а це «надважливо. Особливо зараз!» Тільки Ірина – це Єлізавета з Мінська”, – йдеться у дописі однієї із львівських активісток – Олександри Губицької.

Ще один бот – це Юля Дорошенко з Брянки, яка тепер “живе” у Львові, пише, що не варто воювати з забудовником, а треба хіба «юридично правильно зафіксувати те, що обіцяє забудовник і проконтролювати спільно!».

Цікаво, що світлини Юлі вкрадені з різних акаунтів, наприклад, від Айдани з Уральська, що у Казахстані.

А ось Аліса з Луцька пише, що «Цей об’єкт може стати окрасою…».

“Аліса, ех Аліса – ти ж вже була Марією з Харкова. А Богдана з Франківська каже, що то ж забудовник робочі місця створить. Богдана – це у нас Ліля“, – йдеться у повідомленні активістки.

“Марк Марченко, це вже було і не раз, якось примітивно. Але хоч приємно дивитись, як ви витрачаєте гроші”, – підсумовує Губицька.

Коментуючи ситуацію, ще одна львівська активістка Юлія Лацик каже, що “бот-армію підключили. Цікаво, які ще методи підуть в рух.”

Нагадаємо, у лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор Sensar Development і проєкт реанімували.

Мешканці селища Брюховичі зібрали підписи та звернулись до Генерального прокурора України щодо крадіжки в громади землі на вулиці Широкій та списання недобудованої школи.

Запорізька компанія Sensar Development відмовляється оприлюднювати документи щодо будівництва. Місцеві мешканці й досі не знають ніяких подробиць.

Джерело матеріала
loader
loader