Бізнес на крові: PepsiCo на третій рік війни запустила новий виробничий цех у Росії
Бізнес на крові: PepsiCo на третій рік війни запустила новий виробничий цех у Росії

Бізнес на крові: PepsiCo на третій рік війни запустила новий виробничий цех у Росії

Американська компанія PepsiCo розпочала роботу першої черги заводу снеків і солоних закусок у Росії, під Новосибірськом. Не зважаючи на війну, компанія працює в Росії вже понад 60 років, і розвернула новий завод виробничою потужністю 60 000 тонн на рік. Тим самим PepsiCo сплачує податки в держбюджет Росії і допомагає Кремлю фінансувати агресивну війну проти України.

За інформацією Deutsche Welle, постачання спеціальної картоплі для виробництва чіпсів здійснюється підприємствами регіону. Як зазначає речник міністра сільського господарства Новосибірської області РФ Євген Лещенко, завод був орієнтований на постачання в Сибірському федеральному окрузі та за кордон, але поки що незрозуміло, коли підприємство вийде на проєктну потужність.

Планувалося, що проєкт запустять у 2021 році, з витратами понад 12 млрд рублів, проте виникли складнощі з постачанням технологічного обладнання. Лещенко стверджує, що технологічне обладнання є імпортним і підпадає під санкції.

У березні 2022 року PepsiCo повідомила про припинення продажу напоїв та інших продуктів у Росії, але залишається одним із найбільших виробників молочної продукції. ЗМІ також повідомляли, що компанія реалізує молокозавод у Краснодарському краї, пов'язаний з "Агрокомплексом" ексглави Мінсільгоспу РФ.

PepsiCo продовжує свою діяльність у Росії, розширюючи виробництво снеків та солоних закусок. Незважаючи на санкції з постачанням обладнання та рішенням припинити продаж певних товарів у країні, компанія прагне зберегти свою позицію на ринку країни агресора.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, понад третина росіян помітили зниження власного рівня життя за два роки повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Проблеми виникають не лише з рівнем доходів, а й з доступністю важливих товарів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader