РФ переплачує понад 60% за імпорт підсанкційних товарів – британська розвідка
РФ переплачує понад 60% за імпорт підсанкційних товарів – британська розвідка

РФ переплачує понад 60% за імпорт підсанкційних товарів – британська розвідка

Ізоляція Росії обмежує кількість країн, з якими вона може безпосередньо торгувати, що, ймовірно, збільшує час і вартість придбання товарів, які раніше вона могла б купувати вільно.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Дослідження Інституту економіки країн, що розвиваються, Банку Фінляндії свідчить, що треті країни стягують цінові надбавки у розмірі понад 60 відсотків за експорт на територію Росії деяких товарів, що потрапили під санкції.

Зараз дивляться

Вплив санкцій на озброєння РФ

Британська розвідка зазначає, що хоч Росія і збільшила виробництво ключових боєприпасів, що найчастіше використовуються в Україні, таких як артилерійські снаряди, але вплив санкцій, найімовірніше, позначиться на більш сучасних і складних російських системах озброєнь.

– Ці системи у виробництві і розробці майже напевно мають підвищену залежність від іноземних компонентів і технологій, – вважають аналітики.

Окрім того, санкції, ймовірно, продовжують порушувати як попит, так і пропозицію на російський експорт озброєнь, а також значно ускладнюють механізми платежів до Росії.

– Це майже напевно призвело до значного скорочення російського експорту озброєнь і збільшення затримок у поставках, в тому числі деяким з найважливіших клієнтів зброї, що залишилися, – додають у розвідці.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, частка Росії у світовій торгівлі озброєннями впала до 11 відсотків у період з 2019 по 2023 рік, порівняно з 21 відсотком у період з 2014 по 2018 рік.

Раніше у Financial Times заявили, що РФ, попри санкції ООН, постачає КНДР нафту в обмін на зброю.

Теги за темою
Росія Зброя
Джерело матеріала
loader