Прикордонники встановили український прапор над позицією росіян біля Бахмута
Прикордонники встановили український прапор над позицією росіян біля Бахмута

Прикордонники встановили український прапор над позицією росіян біля Бахмута

Українські  захисники встановили державний прапор практично над позиціями російських окупантів поблизу Бахмута. Про це повідомили у Державній прикордонній службі, зазначаючи, що між Курдюмівкою і Озорянівкою, що поблизу Бахмута, досі перебувають загарбники. 

"Та попри це аеророзвідники бригади Гвардії наступу "Помста" підняли там український стяг", - мовиться у повідомленні до відео з закріпленим на башті прапором.

За словами військового з підрозділу "Фенікс" бригади Гвардії наступу "Помста" на псевдо "Пан", командир підрозділу побачив схоже відео в інтернеті, йому сподобалось і поставив задачу бійцям.

"Ми почали думати, як це правильно зробити. Оскільки ми – аеророзвідка, в нас ударні БПЛА, розвідувальні, то вирішили, що це буде найпростіше за допомогою БПЛА. Розвідники визначили місце, де буде нейкраще - між Кудрюмівкою і Озорянівкою. Вирішили на водонапірну башту великою "пташкою" - "Вампіром" зробити це під прикриттям мавіків, щоб ніхто не збив "пташку", не стріляв", - розповів військовий.

Він зазначив, що попередньо проведи підготовку - два дні тренувались на полігоні. 

"Вирішили взяти на магніт флагшток, щоб прапор не висів, а щоб наш державний символ стояв там красиво. Це державний прапор і на ньому символіка нашого підрозділу. Ми вирішили якось відмітити свій підрозділ на території ворога", - зазначив "Пан".

Після цього обрали кращий для операції час, коли противник найменш пильний. 

"Поставили. Це високий об’єкт, його видно і з наших позицій, і з тилових позицій ворога. Видно здалеку. І сусідам видно нашим. Зразу телефонували, сказали, що хорошо робота, що ворог буде здивований зранку. Так і вийшло. Ворог дуже здивований. Зараз думають, як це сталося. Де башня ця – поряд підвал,  ворог сидить у підвалі. Там метрів за 15 від нього", - зауважив військовий.

За його словами, прапор охороняють, чергують наші військові, щоб ніхто не поліз, не наблизився. 

Підняття українських прапорів - ініші випадки

На початку лютого українські військовослужбовці підняли державний прапор України у Кринках на лівому березі Херсонській області. Прапор встановили бійці 36-ої окремої бригади морської піхоти. Видання DeepState зазначило, що цей вчинок заперечує російську пропаганду та принижує командувача Повітряно-десантних військ РФ генерал-полковника Михайла Теплинського, який відповідає за угруповання військ "Дніпро". Зауважувалось, що московити у своїй пропаганді стверджують постійно, що Кринки знаходяться під їх контролем і вони всіх відкинули за Дніпро. "Але бійці 36-ї ОБрМП так не вважають", - наголосили у виданні.

Джерело матеріала