У Німеччині скандал через невдалий шрифт цифр на формі футбольної збірної
У Німеччині скандал через невдалий шрифт цифр на формі футбольної збірної

У Німеччині скандал через невдалий шрифт цифр на формі футбольної збірної

Після того, як німецький бренд одягу Adidas представив футбольну форму збірної Німеччини, у якій вона виступатиме на Євро-2024, деякі користувачі побачили у шрифті номеру 44 схожість із символікою SS – нацистської військово-поліційної організації.

Німецьке видання Bild повідомило, що після реакції користувачів Adidas заявив, що не використовуватиме на футбольній формі німецької збірної номер 44.

Воєнізовані утворення Націонал-соціалістична робітнича партія Німеччини Schutzstaffel (1933-1945) спершу позначали як SS, але пізніше ці дві літери почали писати у рунічній формі.

Зараз дивляться

На ситуацію відреагували й у Німецькому футбольному союзі. Там заявили, що жоден гравець збірної не носитиме номер 44, адже на чемпіонаті Європи всі гравці команди матимуть номери від 1 до 23.

На футбольну форму збірної Німеччини заборонять наносити цифру 44 – що відомо

Скриншот сайту Adidas. Фото: Bild

При цьому в інтернет-магазині Adidas покупці можуть персоналізувати майку і прикрасити її своїм ім’ям і номером. У компанії вирішили, що не дозволять писати написи Führer або Hitler, але покупці можуть, наприклад, вибрати такі прізвища, як Геббельс або Герінг.

— Ми заблокуємо номер 44 якомога швидше. В Adidas працюють люди з приблизно 100 країн, наша компанія виступає за просування різноманітності та інклюзивності. Як компанія ми активно виступаємо проти ксенофобії, антисемітизму, насильства та ненависті в усіх формах, – заявив Bild представник компанії Олівер Брюгген.

Чемпіонат Європи з футболу 2024 року у Німеччині заплановано на 14 червня – 14 липня. У березні , пробившись через стикові матчі. Німеччина кваліфікувалася на турнір напряму, як країна-господар змагань.

Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader
loader