WP: США попереджали Росію про підготовку теракту в «Крокус Сіті Хол»
WP: США попереджали Росію про підготовку теракту в «Крокус Сіті Хол»

WP: США попереджали Росію про підготовку теракту в «Крокус Сіті Хол»

Сполучені Штати Америки попереджали Росію про підготовку теракту в Москві. До того ж про те, що це відбудеться саме у «Крокус Сіті Хол». Про це повідомляє The Washington Post.

Видання, посилаючись на американських чиновників, зазначає, що більш ніж за два тижні Москві повідомили, що цей концертний майданчик є потенційною метою терористів.

«Це порушує нові питання про те, чому російська влада не вжила більш жорстких заходів щодо захисту місця, де бойовики вбили понад 140 осіб і підпалили будівлю», – пише медіа.

Видання пише, що другою можливою метою була синагога у Москві. Уже наступного дня після попередження Федеральна служба безпеки РФ оголосила про запобігання нападу бойовиків «Ісламської держави» на синагогу в столиці.

Підліток Іслам Халілов, який працював гардеробником у концертному залі, тієї ночі допоміг людям евакуюватися з будівлі. В одному з інтерв'ю він сказав, що співробітників попереджали про можливість теракту.

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту у «Крокус Сіті Холі». Перед цим російські ЗМІ повідомляли, що у вчиненні теракту підозрюються шестеро таджиків. Міністерство закордонних справ Таджикистану вже відреагувало на звинувачення.

Джерело матеріала
loader
loader