Золото злетіло до рекордних максимумів через США: як змінилася вартість
Золото злетіло до рекордних максимумів через США: як змінилася вартість

Золото злетіло до рекордних максимумів через США: як змінилася вартість

Золото виросло до рекордного рівня на фоні ознак того, що Федеральна резервна система США наближається до зниження відсоткових ставок. Зростання також викликане геополітичною напруженістю та стійким попитом з боку Китаю.

Про це йдеться в матеріалі Bloomberg. Ціни зросли 1 квітня на 1,6% до 2265,73 доларів за унцію після досягнення серії піків на останніх сесіях.

Безліч позитивних факторів сприяли зростанню цін на золото приблизно на 14% із середини лютого. Перспектива пом’якшення грошово-кредитної політики великими центральними банками, а також посилення напруженості на Близькому Сході та Україні підкріпили ралі.

Центральні банки також активно купували золото, особливо в Китаї, тоді як споживачі там закуповувалися зливками на тлі проблем, що продовжуються, у найбільшій економіці Азії.

Після даних щодо інфляції голова ФРС Джером Пауелл заявив, що інформація "значною мірою відповідає нашим очікуванням", і немає жодної терміновості у зниженні ставок. Ринки свопів оцінюють ймовірність зниження ставки ФРС у червні 61% порівняно з 57% у четвер.

Нижчі ставки зазвичай сприятливі для золота, яким не виплачуються відсотки. "Дані щодо інфляції та, зокрема, коментарі Пауелла забезпечили додатковий імпульс золоту, оскільки ринок стає все більш переконаним у тому, що ФРС почне знижувати ставки у червні", – сказав Уоррен Паттерсон, голова відділу сировинної стратегії ING Groep NV.

Спотове золото зросло на 1,3% до 2258,57 доларів за унцію у Сінгапурі після зростання на 3% минулого тижня.

Попит на золото у Китаї був явно виражений останні квартали. Центральний банк країни додав значні обсяги зливків у свої резерви, збільшуючи запаси у кожному з останніх 16 місяців. Крім того, купівля золота стає все більш популярною серед молодих китайців.

За словами аналітиків, гукучий мітинг золота нічого не робить, щоб знову розпалити ентузіазм щодо ювелірних виробів з платини в Азії.

Як повідомляв раніше OBOZ.UА, світовіціни на нафту продовжили своє зростання у вівторок, 2 квітня, після підйому напередодні на сигналах збільшення промислової активності у США й Китаї. Так, Brent здорожчала до $87,85 за барель – на 43 центи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader