Яке свято 4 квітня і на що вказує спів цвіркунів
Яке свято 4 квітня і на що вказує спів цвіркунів

Яке свято 4 квітня і на що вказує спів цвіркунів

У четвер, 4 квітня, відзначається Всесвітній день моркви, Всесвітній день щура, День веб-майстра, День створення НАТО, Міжнародний день безпритульних тварин, а також Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням.

Церква сьогодні вшановує пам’ять преподобного Йосипа Піснописця.

  • Яке сьогодні свято – 4 квітня 2024 року
  • Хто святкує День ангела 4 квітня 2024 року
  • Що не можна робити 4 квітня 2024 року
  • Що можна робити сьогодні
  • Народні прикмети на 4 квітня 2024 року

Яке сьогодні свято – 4 квітня 2024 року

4 квітня (17 квітня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті преподобного Йосипа Піснописця. Він народився і здобув виховання на Сицилії, потім вступив у Солунський монастир, де вів суворий аскетичний спосіб життя.

Зараз дивляться

Після посвячення в пресвітери Йосип переїхав до Константинополя. Імператор Візантії Лев Вірменин, іконоборець, переслідував його і ув’язнив. Отримавши свободу, Йосип влаштував монастир при храмі Златоуста, але незабаром його знову позбавили волі і заслали в Херсонес. Імператриця Феодора звільнила Йосипа і призначила його скевофілаксом Патріаршої кафедри.

Преподобний Йосип був обдарований поетичним талантам. Всю свою діяльність він присвятив складанню богослужбових співів. Він склав близько 300 канонів – більше, ніж будь-хто з церковних піснописців. Помер святий у 886 році в Константинополі. Патріарх Фітій називав Йосипа “янголом Божим”, “батьком батьків”.

Хто святкує День ангела 4 квітня 2024 року

Іменини сьогодні відзначають Адріан, Веніамін, Георгій, Іван, Йосип, Микита, Микола, Федір та Марія.

Що не можна робити 4 квітня 2024 року

Сьогодні не можна рубати домашню птицю, це вважається великим гріхом. Заборонено рубати дерева і ламати гілки на них, але можна збирати хмиз. Також не рекомендується займатися важкою фізичною роботою, сваритися та лихословити.

Що можна робити сьогодні

Цього дня люди виходили з дому, щоб побачити в небі журавлів. Вони вважалися вісниками тепла та заступниками від злих сил. У народі говорили: Перша ластівка не весна, її на крилах журавель приносить.

Також існував звичай прислухатися до цвіркунів. Наші предки вірили, що їхній дзвінкий спів свідчить про прихід тепла і вказує на те, що прийшов час приступати до польових робіт.

Згідно з місячним календарем, сьогоднішній день є сприятливим для відпочинку та підбиття підсумків.

Народні прикмети на 4 квітня 2024 року

  • День сонячний і ясний – і літо таким буде.
  • Йде дощ з самого ранку – чекайте на дощове літо.
  • Темні і повільні хмари – до проливного дощу.
  • Дме сильний вітер – літо буде прохолодним.
  • Вільха вся усипана сережками – чекайте на багатий врожай вівса.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader