Рій Shehed та крилаті ракети: США назвали ймовірні дати нападу Ірану на Ізраїль
Рій Shehed та крилаті ракети: США назвали ймовірні дати нападу Ірану на Ізраїль

Рій Shehed та крилаті ракети: США назвали ймовірні дати нападу Ірану на Ізраїль

Ізраїль і США переконані, що Іран готується відповісти на ізраїльський удар по іранському консульству в Сирії.

Як повідомляє , посилаючись на розвідку США, Іран планує атаку у відповідь, яка включатиме в себе рій безпілотників Shehed та крилаті ракети.

Можливий напад Ірану на Ізраїль: що відомо

Офіційні особи кажуть, що час і цілі – невідомі, але не виключають пропорційний удар по ізраїльському дипломатичному об’єкту.

Зараз дивляться

За оцінками, атака відбудеться у період від 5 квітня до 10 квітня, коли закінчиться Рамадан.

Також розвідка не виключає, що безпілотники та ракети можуть запустити із Ірану або із Сирії. В останньому випадку це може викликати “слабку заяву” про заперечення з боку Тегерану.

Удар по консульству Ірану у Сирії

У понеділок, 1 квітня, у будівлі консульства Ірану у сирійській столиці Дамаск стався вибух.

В результаті споруду повністю зруйновано. Також повідомлялося про щонайменше 13 загиблих. Серед них двоє високопоставлених керівників іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) – Мохаммед Реза Захеді, а також його заступник, командир сирійських і ліванських сил КВІР Мохаммед Хаді Хаджа Рахімі.

За повідомленням Пентагону, Ізраїль завдав удару по іранському консульству в Дамаску і знищив низку високопоставлених керівників КВІР.

Глава МЗС Ірану Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан звинуватив в атаці Ізраїль. Водночас, ізраїльські військові у відповідь не стали коментувати атаку.

Хоча представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі в інтерв’ю CNN зазначив, що, за даними їхньої розвідки, це не консульство, а військова будівля сил Аль-Кудс (військовий підрозділ спецпризначення КВІР, – Ред.), замаскована під цивільну будівлю.

Теги за темою
США Ізраїль Іран
Джерело матеріала
loader