"До перемоги один крок": Нетаньягу назвав умову, без якої не зупинить вогонь у секторі Газа
"До перемоги один крок": Нетаньягу назвав умову, без якої не зупинить вогонь у секторі Газа

"До перемоги один крок": Нетаньягу назвав умову, без якої не зупинить вогонь у секторі Газа

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що за шість місяців з початку нападу ХАМАС, який розпочався 7 жовтня, ЦАХАЛ знищив 19 із 24 батальйонів терористів. За його словами, Армія оборони Ізраїлю буде воювати до повної перемоги над угрупованням і готова припинити вогонь лише після повернення заручників.

Про це він сказав на засідання уряду в неділю, 7 квітня, сказано на його офіційній сторінці у Facebook. Ізраїльські військові ліквідували, поранили чи взяли в полон значну кількість терористів ХАМАС, зокрема найвищих командирів.

"Ми також зачистили "Шифу" та багато інших штаб-квартир терористів. Ми зруйнували заводи з виробництва ракет та озброєння, склади зброї та боєприпасів і продовжуємо планомірно знищувати тунелі. Ми в одному кроці від перемоги", – заявив Нетаньягу.

"До перемоги один крок": Нетаньягу назвав умову, без якої не зупинить вогонь у секторі Газа

Він зазначив, що терористи утримують 133 "наших викрадених братів і сестер" і додав, що Тель-Авів уже повернув 123 викрадених і "має намір повернути додому їх усіх".

"Я ясно дав зрозуміти міжнародній спільноті: без повернення викрадених припинення вогню не буде. Цього не станеться. Це політика ізраїльського уряду, і я вітаю той факт, що адміністрація Байдена днями ясно дала зрозуміти, що вона, як і раніше, дотримується аналогічної позиції", – сказав ізраїльський прем'єр.

За словами глави уряду, Ізраїль не перешкоджає угоді з ХАМАС щодо звільнення заручників. Однак угруповання висуває "нереалістичні вимоги, спрямовані на припинення війни та самозбереження".

Нетаньягу вважає, що ХАМАС намагається вижити і відновити здатність наражати на небезпеку громадян і солдатів Ізраїлю. На думку глави уряду, капітуляція перед вимогами ХАМАС "дозволить йому, як він і обіцяв, знову і знову продовжувати спроби повторювати злочини, подібні до скоєних 7 жовтня".

Він додав, що Ізраїль "готовий до угоди, але не готовий здатися".

"Немає війни справедливіше, ніж ця, і ми сповнені рішучості завершити її повною перемогою, повернути всіх наших викрадених, закінчити ліквідацію ХАМАС у всьому секторі Газа, включаючи Рафах, і гарантувати, що Газа більше не загрожуватиме Ізраїлю", – сказано в повідомленні.

Нетаньягу також зазначив, що за нападом на Ізраїль "стоїть Іран через своїх сателітів". Прем'єр нагадав, що з 7 жовтня Ізраїль зазнав атак на багатьох фронтах з боку сателітів Ірану – ХАМАС, "Хезболли", хуситів, міліцій з Іраку та Сирії та інших.

Як повідомляв OBOZ.UA, ЦАХАЛ вивів свої головні підрозділи з південної частини сектору Газа, залишивши певні сили на півночі та в центрі анклаву. Військові запевняють, що рішення було ухвалено без тиску ззовні, проте ізраїльські ЗМІ зазначають, що висновок збігся із жорсткою критикою Ізраїлю через помилкове вбивство співробітників гуманітарної місії.

Тільки перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader