Про це кореспонденту Укрінформу розповіла засновниця благодійної ініціативи «Станіславський борщ» Людмила Дорошенко.
«Від квітня 2022 року ми виготовляємо сухі страви швидкого приготування для наших захисників. Спочатку це був лише борщ, а оскільки ми знаходимось у місті з колишньою назвою Станіслав, то й назва відповідна – «Станіславський борщ». Нині ми робимо близько 20 страв. Є основні, десерт, вівсянка, веганські страви. Ми виготовляємо їх у термопакетах. Достатньо залити окропом і за 15 хвилин можна смакувати гарячою стравою. Це важливо на «нулі». Від початку війни ми відправили на фронт понад 400 тисяч таких порцій», - запевняє Дорошенко.
За її словами, волонтерський проєкт «Станіславський борщ» розпочинався вдома. Починали з сусідами і родиною. Нині у проєкті задіяні тисячі людей.
«Одні сушать продукти у квартирах і це роблять сто сімей, інші ці продукти нарізають, ще інші фасують і збирають продукти по селах. Це майже тисячі людей, як великий мурашник», - зізнається Дорошенко.
Вона розповідає, що їхні страви народжувались одна за одною. І всі вони створені лише з натуральних продуктів.
«Сюди ми не додаємо ні ароматизаторів, ні консервантів. Всі страви поживні, ситні і смачні. Ми точно додаємо у них свою любов і віру в перемогу. Це не комерційний проєкт, тому робимо смачно і ситно, вкладаючи усі знання і бажання. Нам важливо почути, що «смачно як удома», - запевняє Дорошенко.
Як повідомляло агентство, у центрі «Незламні» протезували волонтера, який возив на фронт «бандеромобілі».
Перше фото: Depositphotos