Демобілізація та ротація військових виключені з законопроєкту про мобілізацію
Демобілізація та ротація військових виключені з законопроєкту про мобілізацію

Демобілізація та ротація військових виключені з законопроєкту про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки перед другим читанням у парламенті виключив положення про демобілізацію та ротацію військових із законопроєкту №10449 про мобілізацію, який був запропонований урядом.

Про це пише УП із посиланням на свої джерела в оборонному комітеті, а також Інтерфакс-Україна із посиланням на членкиню комітету Ірину Фріз (фракція Європейська солідарність).

Виключення демобілізації з законопроєкту про мобілізацію

– Комітет вирішив виключити із законопроєкту розділ про демобілізацію. Щодо демобілізації буде окремий законопроєкт, – сказала Фріз виданню Інтерфакс-Україна.

За словами Фріз, засідання комітету ще триває.

Зараз дивляться

Водночас Українська правда вказує, що виключення питання демобілізації із законопроєкту ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Як вказується у листі до глави Міноборони Рустема Умєрова Сирський наголошує на необхідності невідкладного внесення змін у законодавство щодо питань проходження військової служби та мобілізації.

– Разом з тим, окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення. З урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті, – йдеться у листі Сирського, який має в розпорядженні УП.

Зазначається, що обговорення цих питань відбулося на засіданні Кабміну 9 квітня.

Своєю чергою з боку Кабінету міністрів, який подавав зазначений законопроєкт до парламенту, є погодження пропозицій Міноборони щодо виключення із проєкту закону положень щодо звільнення з військової служби та ротації військовослужбовців.

Наступним кроком уряд має внести до Верховної Ради окремий проєкт закону із зазначеними положеннями.

Це, як пишуть медіа, призвело до того, що профільний комітет Ради під час засідання 9 квітня ухвалив рішення про виключення положень щодо демобілізації та ротації з законопроєкту №10449.

Факти ICTV наразі не мають підтверджень щодо рішень Комітету Ради з нацбезпеки і оборони.

Новина доповнюється…

Теги за темою
Верховна Рада Законопроект
Джерело матеріала
loader
loader