США передали Україні конфісковані в Ірану 5 тис. автоматів, кулеметів і патрони до них
США передали Україні конфісковані в Ірану 5 тис. автоматів, кулеметів і патрони до них

США передали Україні конфісковані в Ірану 5 тис. автоматів, кулеметів і патрони до них

Уряд США передав Україні захоплену зброю, серед якої 5 тис. автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 і боєприпаси.

Про це повідомляють у Центральному командуванні США.

Конфіскована зброя з Ірану для України

– 4 квітня 2024 року уряд США передав українським збройним силам понад 5 тис. автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 і понад 500 тис. патронів калібру 7,62 мм. Цієї кількості боєприпасів достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду. Це озброєння допоможе Україні захиститися від вторгнення Росії, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що американський уряд отримав право власності на ці боєприпаси 1 грудня 2023 року внаслідок цивільного конфіскаційного позову Міністерства юстиції США до Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР).

Зараз дивляться

Як пояснили в повідомленні, спочатку ці боєприпаси вилучило Центральне командування США і військово-морські сили партнерів із чотирьох окремих транзитних суден без громадянства в період із 22 травня 2021 року до 15 лютого 2023 року.

– Боєприпаси були передані КВІР хуті в Ємені в порушення резолюції 2216 Ради Безпеки ООН. Центральне командування США спільно з нашими союзниками та партнерами має намір протидіяти потоку іранської летальної допомоги в регіоні всіма законними засобами, включно із санкціями США та ООН, а також шляхом перехоплення, – ідеться в повідомленні.

У командуванні США наголосили, що підтримка Іраном збройних угруповань загрожує міжнародній та регіональній безпеці, американським силам, дипломатичному персоналу та громадянам у регіоні, а також партнерам Сполучених Штатів.

– Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб пролити світло на дестабілізуючу діяльність Ірану і зупинити її, – йдеться в повідомленні.

Теги за темою
США Зброя Іран
Джерело матеріала
loader
loader